Izvor: Danas, 04.Sep.2014, 23:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raspisan konkurs za priznanje „Dr Đorđe Natošević“

Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice raspisao je konkurs za dodelu priznanja „Dr Đorđe Natošević“ za školsku 2013/2014. godinu. Pravo učešća na konkursu za dodelu priznanja „Dr Đorđe Natošević“ imaju predškolske ustanove, osnovne i srednje škole sa sedištem u Autonomnoj Pokrajini Vojvodini i vaspitači, nastavnici, pedagozi i psiholozi zaposleni u tim ustanovama.

Prijavu na konkurs mogu podneti samostalno predškolske ustanove, >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << osnovne i srednje škole, nastavnici, vaspitači, pedagozi i psiholozi u ovim ustanovama, ili ih za dodelu priznanja mogu predložiti učenici, roditelji, organi lokalne samouprave, stručna udruženja i druga pravna i fizička lica. Učesnik na konkursu, odnosno predlagač podnosi dokaze o ispunjavanju uslova iz konkursa. Dokaze o ispunjenosti uslova i priloge uz prijavu podnosilac dostavlja u celosti u elektronskoj formi (najviše na tri DVD ili pet CD-a).

Priznanje se dodeljuje za izuzetne rezultate ostvarene primenom savremenih metoda u vaspitno-obrazovnom radu i nastavi u prethodne dve školske godine na područjima: predškolskog vaspitanja i obrazovanja; nastave; rada sa obdarenom decom predškolskog uzrasta i obdarenim učenicima, kao i onima koji zaostaju u savladavanju sadržaja vaspitno-obrazovnog rada i sadržaja nastavnog gradiva; slobodnih aktivnosti sa decom predškolskog uzrasta i učenicima; stručnog usavršavanja vaspitača, nastavnika i saradnika; profesionalne orijentacije učenika; saradnje sa roditeljima; kulturne i javne delatnosti i saradnje sa užom i širom društvenom zajednicom; rukovođenja, organizacije i obezbeđivanja kvaliteta rada ustanove; unapređivanja tolerancije i prihvatanja različitosti, inkluzivnog obrazovanja i u drugim oblastima u okviru osnovne delatnosti ustanove.

Poslovnik o radu Odbora za dodelu priznanja „Dr Đorđe Natošević“, sa područjima rada i elementi za vrednovanje postignutih rezultata za dodelu priznanja, zajedno sa obrascima za prijavu na konkurs, dostupni su na internet adresi Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice www.puma.vojvodina.gov.rs.

Prijava, odnosno predlog za dodelu priznanja po konkursu sadrži: podatke o predloženom ili prijavljenom kandidatu (predškolskoj ustanovi, školi, vaspitaču, nastavniku, pedagogu ili psihologu); osnovne podatke o predlagaču; priloge i podatke o postignutim rezultatima u školskoj 2012/2013. i 2013/2014. godini, za svako područje obrazovno-vaspitnog rada koje se vrednuje, u skladu sa Poslovnikom o radu odbora.

Konkurs je otvoren do 30. septembra ove godine, a kako stoji u tekstu konkursa, neblagovremene i nepotpune prijave neće biti razmatrane. Prijava, odnosno predlog za dodelu priznanja, sa dokazima i prilozima, dostavlja se Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice, poštom, na adresu: Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice, Bulevar Mihajla Pupina 16, 21000

Novi Sad (sa napomenom: za Konkurs za dodelu priznanja „Dr Đorđe Natošević’’). Sve dodatne informacije mogu se dobiti na telefon, broj: 021/487-41 83

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.