Raspisan konkurs za generalnog direktora RTS

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Maj.2020, 12:20

Raspisan konkurs za generalnog direktora RTS

Mandat generalnog direktora je pet godina, a jedna osoba može biti imenovano za generalnog direktora najviše dva puta, navedeno je u konkursu. 

Radio-televizije Srbije raspisala je konkurs za generalnog direktora.

Upravi odbor RTS-a imenovaće generalnog direktora u roku od 45 dana od dana otvaranja konkursa, a rok za dostavljanje prijava je 30 dana od objavljivanja javnog konkursa na sajtu RTS, u Službenom glasniku i u jednom od dnevnih listova.

Mandat >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << generalnog direktora je pet godina, a jedna osoba može biti imenovano za generalnog direktora najviše dva puta, navedeno je u konkursu.

Uslovi za poziciju prvog čoveka RTS-a su da je državljanin i da ima prebivalište u Srbiji, da ima visoku stručnu spremu, da je ugledni stručnjak iz oblasti koje su od značaja za obavljanje poslova ustanove javnog medijskog servisa i da ima najmanje 10 godina radnog iskustva na rukovodećim poslovima.

Kandidati za generalnog direktora ne mogu biti nosioci javne funkcije, ni funkcije u političkoj stranci.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.