Raspao se ringišpil, povređena deca

Izvor: Press, 31.Mar.2013, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raspao se ringišpil, povređena deca

Prva pomoć deci je ukazana u Domu zdravlja Sokobanja. Potom je sedmoro dece zbrinuto na internom odeljenju Dečje klinike u Nišu.
Kako "Blic" saznaje, teže povrede glave zadobila je jedna sedmogodišnja devojčica i nju trenutno operišu lekari na Neurohirurškom odeljenju Dečje klinike. Devojčica je povređena kada je na nju pao deo konstrukcije ringišpila.
U Sokobanji se nalazi oko 90 đaka OŠ "Nada Popović" i smešteni su u hotelu "Zdravljak". Prema nezvaničnim informacijama, jedan od učitelja ove škole se izdvojio od grupe, i decu odveo na izletište "Borići". 

Većina povređenih učenika je iz odeljenja od prvog do trećeg razreda OŠ "Nada Popović". 

"Ovo je izuzetno neprijatna situacija za sve nas. Radila sam kao učiteljica 12,13 godina, vodila sam decu na Školu u prirodi i Sokobanja je uvek bila jedno od najbezbednijih mesta. Na tom ringišpilu deca su se igrala godinama i nikada nije bilo incidenata. U stalnom smo kontaktu sa roditeljima povređene dece. Učitelji su sa decom koja su ostala u Sokobanji i ona su bezbedna", kazala je Jelena Ivanović,direktorka OŠ "Nada Popović".

Ona je na putu za Niš, prema Neurohirurškoj klinici, gde su zbrinuta povređena deca. 

Klinički centar u Nišu će uskoro izdati zvanično saopštenje o zdravstvenom stanju povređene dece iz Kruševca. 

U toku je uviđaj.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Raspao se ringišpil, povređena deca

Izvor: OkRadio.rs, 31.Mar.2013

Devetoro učenika prvog razreda OŠ "Nada Popović" iz Kruševca povređeno je na izletištu u Sokobanji kada se na pola polomio ringišpil na kome su se nalazili. Prva pomoć deci je ukazana u Domu zdravlja Sokobanja. Potom je sedmoro đaka zbrinuto na internom odeljenju Dečje klinike u Nišu. Jedna...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.