Raspali se Gorillaz

Izvor: Vesti-online.com, 24.Dec.2010, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raspali se ''Gorillaz''

Dejmon Albarn na koncertu benda ''Gorillaz'' u Ouklandu rekao da se bend raspada. "Ovo je naš poslednji nastup u karijeri", obratio se Albarn publici. "Pokušavam da sakrijem kako se osećam...Nadamo se i molimo da će ljudi koji rade sa nama dobiti priliku i jednog dana ponovo raditi kao kolektiv, ali mi više nećemo nastupati zajedno".

Najbolji (i jedini) virtualni bend se pojavio na sceni 1998. godine, i od tada je izdao tri studijska albuma "Gorillaz", "Demon days" i "Plastic >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << beach".

"Sve ovo što su Gorillaz postigli je neverovatan, ali bizaran uspeh. Na početku nismo verovali da četiri nacrtana lika uopšte mogu da uspeju, kamoli doguraju dovde. Sada, kada smo stigli tu gde jesmo, najbolje je da stanemo, zar ne?", rekao je tvorac likova Džejmi Hjulit.

Debi album benda prodat je u preko 20 miliona primeraka zbog čega je ušao i u Ginisovu knjigu rekorda kao najuspešniji animirani bend svih vremena. Drugi album "Demon Days" osvojio je Gremi za najbolju pop saradnju.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.