Raspad Velike Britanije naredne godine? Škotska premijerka najavila referendum o nezavisnosti

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Nov.2020, 11:32

Raspad Velike Britanije naredne godine? Škotska premijerka najavila referendum o nezavisnosti

Bregzit i način na koji britanska vlada upravlja krizom izazvanom pandemijom kovida-19 doveli do jačanja podrške otcepljenju

Škotska premijerka Nikola Stardžen zalaže se za održavanje novog referenduma o nezavisnosti već sledeće godine, objavio je list "Tajms".

Liderka Škotske nacionalne partije (SNP) koja se zalaže za nezavisnost Škotske, rekla je da pretpostavlja da će se glasanje održati u "najranijem periodu" mandata novog škotskog parlamenta koji počinje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << naredne godine.

- Škotska treba da ima šansu da izabere da li će postati nezavisna ranije nego kasnije - rekla je ona za televiziju ITV Border.

Scotland’s Sturgeon puts UK on independence warning https://t.co/L7RJ0DWyYJ pic.twitter.com/8sL7FDsPg5

— Shukur Biya (@Shuk_bi) November 27, 2020

Na referendumu 2014. godine 55 odsto Škota glasalo je protiv nezavisnosti, ali su Bregzit i način na koji britanska vlada upravlja krizom izazvanom pandemijom kovida-19 doveli do jačanja podrške nezavisnosti u Škotskoj, pokazuju poslednje ankete.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.