Rašković Ivić: Pojačati rusko medijsko prisustvo u Srbiji

Izvor: N1 televizija, 29.Maj.2016, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rašković Ivić: Pojačati rusko medijsko prisustvo u Srbiji

Predsednica Demokratske stranke Srbije (DSS) Sanda Rašković Ivić ocenila je da bez učešća Rusije nema ozbiljne borbe protiv terorizma ni rešavanja međunarodnih konflikata, što se pokazalo i u slučaju Sirije.

"Sankcije Evropske unije prema Rusiji su pogrešne i štetne za odnose Evropske unije i Rusije. Potrebno je dodatno osnažiti odnose Srbije i Rusije, a posebno je potrebno pojačati rusko medijsko prisustvo u Srbiji koje je sada daleko od zadovoljavajućeg", rekla >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << je ona tokom diskusije o Rusiji koju su organizovali ambasada SAD i Transatlantska akademija.

DSS je saopštio i da je njihova liderka tokom razgovora sa ambasadorom SAD Kajlom Skatom i Tedom Rajnertom iz Transatlantske akademije ocenila da je bliskost Srba sa Rusima utemeljena ne samo na slovenstvu i pravoslavlju, nego i na činjenici da Rusija nikada nije bombardovala Srbe, niti od Srbije tražila da preda deo teritorije.

"Krim je istorijski ruska teritorija koja nije anektirana 2014. godine nego je referendumom vraćena u okviru Rusije, kao što je i Kosovo i Metohija istorijski srpska teritorija koja se uz kršenje međunarodnog prava otima Srbiji", dodala je Rašković Ivić.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.