Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Okt.2016, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rašković Ivić: Ne želim da sprovedem odluku da Vukadinović bude isključen

Šefica poslaničkog kluba Demokratske stranke Srbije (DSS) Sanda Rašković Ivić izjavila je danas da se ona ne slaže sa odlukom Predsedništva DSS-a da se Đorđe Vukadinović isključi iz tog poslaničkog kluba i da ona tu odluku ne želi da sprovede.

Sanda Rašković-Ivić je novinarima u Skupštini rekla da je Vukadinović bio na listi patriotskog bloka i da je dobio poverenje građana i ušao u parlament i da ona stoga odbija da sprovede "nedemokratsku" odluku predsedništva.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
"Mislim da odluka Predsedništva nije dobra i demokratska. Mi svoj poslanički klub imamo formiran i ja ne mogu da se ponašam nedemokratski i van interesa DSS-a i nadam se da ćemo ovaj problem rešiti na drugi način, a ne ovako", rekla je Sanda Rašković Ivić.

Ona je kazala i da se nije nedemokratski ponašala ni kada je izabrana za predsednicu stranke, iako je tokom kampanje bilo mnogih spletkarenja i iako su se neki ponšali najgore, ali da im je ona nakon izbora pužila ruku.

Poslanik DSS-a Slaviša Ristić rekao je da podržava Vukadinovića bez obzira na eventualne posledice zbog toga.

"Ne pada mi na pamet da pravim drugi poslanički klub osim ovoga izabranog na izborima na kom smo išli sa jasnom politikom prema odnosu izdajničkog režima Aleksandra Vučića. Ja poslanički klub bez Vukadinovića neću", kazao je Ristić.

Vukadinović je kazao da on nema nikakve obaveze prema "grupi građana" koja se pojavila u DSS-u nakon što je ta stranka ušla u parlament.

"Ja sam jednom potpisao sporazum kojim je oformljen patriotski blok za izlazak na parlamentarne izbore i ja tu politiku i dalje zastupam, nadam se dobro, tako da nikakve obaveze prema grupi građana koja se pojavila posle ulaska u tog bloka u parlament nemam", kazao je Vukadinović.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.