Raskošan doček za papu Franju u UAE (VIDEO)

Izvor: Beta, 04.Feb.2019, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raskošan doček za papu Franju u UAE (VIDEO)

Poglavar Rimokatoličke crkve Franja danas je zvanično počeo istorijsku posetu Ujedinjenim Arapskim Emiratima, uz grandiozan doček - topovske plotune i prelet vojnih aviona koji su na nebu ostavljali beli i žuti trag, u bojama zastave Vatikana.Papa, koji je sinoć doputovao u Abu Dabi, danas je svečano dočekan ispred predsedničke palate, uz marširajući orkestar i gajdaše.Moćni princ Abu Dabija šeik Mohamed bin Zajed Al Nahjan dočekao je Franju, prvog papu koji je posetio Arapsko poluostrvo.Papa će se danas posle podne sastati s grupom muslimanskih zvaničnika, a potom će se obratiti verskim liderima na skupu koji treba da pokaže versku toleranciju u islamskom regionu poznatom po ograničenjima religijskih sloboda.Centralna tačka papine posete Abu Dabiju biće sutrašnja misa, na kojoj se očekuje prisustvo oko 135.000 ljudi.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

VELIČANSTVEN DOČEK PAPE FRANJE: Centralna tačka papine posete Abu Dabiju sutrašnja misa pred oko 135.000 ljudi! (FOTO, VIDEO)

Izvor: Kurir, 04.Feb.2019

Poglavar Rimokatoličke crkve Franja danas je zvanično počeo istorijsku posetu Ujedinjenim Arapskim Emiratima

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.