Rasklapaju istorijski most da bi prošla superjahta milijardera?

Izvor: B92, 04.Feb.2022, 21:31

Rasklapaju istorijski most da bi prošla superjahta milijardera?

Neobičan zahtev stigao je luci u Holandiji, koji podrazumeva rasklapanje mosta.

Vlasti Roterdama razmatraju zahtev da se rasklopi deo istorijskog mosta u tom gradu kako bi jahta, čiji je vlasnik osnivač „Amazona“ Džef Bezos, izašla iz brodogradilišta.

Holandski grad dobio je zahtev od lokalnog brodograditelja da se odstrani centralni deo istorijskog mosta „Koningshaven“ kako bi superjahta mogla da isplovi na pučinu.

Zvaničnici Roterdama kažu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da moraju da razmotre rizike i donesu odluku uzimajući u obzir integritet mosta, uticaj na okolinu, ali i lokalnu ekonomiju.

Brodograditelj bi morao da plati sve troškove rasklapanja mosta, koji je renoviran 2017. godine a lokalne vlasti su tada obećale da nikada više neće biti rasklapan.

Holandski mediji utvrdili su da jahtu gradi brodogradilište "Oceanco", koje se bavi izradom jahti po narudžbini.

Prema navodima, za osnivača „Amazona“ je namenjena 127 metara dugačka jahta sa tri jarbola, koja će ujedno biti i najviša jahta na svetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.