Raskinut ugovor „Želvoza sa Rumunima

Izvor: RTS, 21.Apr.2011, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raskinut ugovor „Želvoza" sa Rumunima

Agencija za privatizaciju raskinula je kupoprodajni ugovor sa rumunskom kompanijom „Grampet i Remar" koja je za 1,15 miloiona evra, 2007. godine, kupila smederevsko preduzeće za remont šinskih vozila „Želvoz".

Zbog neispunjavanja obaveza iz kuporodajnog ugovora, neisplaćenih višemesečnih plata, nepovezanog staža i loše organizacije posla, agencija za privatizaciju raskinula je kuporodajni ugovor sa rumunskom kompanijom „Grampet i Remar" koja je 2007. godine kupila >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << smederevsko preduzeće za remont šinskih vozila „Želvoz".

Radnici smederevskog „Želvoza" od 28. februara su u generalnom štrajku.

Brojna ukazivanja na probleme u fabrici više nisu mogli da tolerišu ni agencija za privatizaciju ni Ministarstvo finansija.

Predsednik sindikata "ASNS" Dragan Milijašević kaže da predstoje teška vremena za "Želvoz" ali da imaju obećanja da će im država pomoći da se konsoliduju do Nove godine i pronađu novog boljeg kupca za njihovu fabriku.

Smederevski "Želvoz" nikad nije bio u težoj situaciji, ali, kako kažu radnici, bolje što se ova agonija neizvesnosti završila makar i na način raskida kupoprodajnog ugovora.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.