Raseljeno divlje naselje Donji Grad

Izvor: RTS, 30.Apr.2009, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raseljeno divlje naselje "Donji Grad"

Nadležne gradske službe danas su u saradnji sa JP "Železnice Srbije" raselile divlje naselje "Donji grad" na području Železničke stanice Beograd. Naselje je raseljeno u skladu sa najavama gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa, saopštava Gradska uprava.

Divlje naselje "Donji Grad", na području Železničke stanice Beograd, raseljeno je danas u saradnji nadležnih gradskih službi i JP "Železnice Srbije", saopšteno je iz Gradske uprave. 

Za petnaest porodica >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sa prebivalištem u Beogradu obezbeđen je adekvatan privremeni smeštaj u mobilnim stambenim objektima u naselju Progres na Paliluli.

Porodicama su obezbeđeni besplatni zdravstveni pregledi, a socijalni radnici će se brinuti o njihovom potpunom uključivanju u drštveni život i školovanju najmlađih članova.

Dve porodice iz Bora i Republike Makedonije smeštene su u prihvatne centre, a ostali stanovnici, koji nemaju prebivalište u Beogradu, napustili su nehigijensko naselje tokom jučerašnjeg dana i večeri.

Naselje je raseljeno u skladu sa najavama gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa da će problem bespravnih nehigijenskih naselja, na površinama predviđenom za izgradnju infrastrukturnih objekata, biti rešen, navodi se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.