Raseljeni Srbi putuju u Đakovicu na manastirsku slavu

Izvor: Studio B, 23.Nov.2014, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raseljeni Srbi putuju u Đakovicu na manastirsku slavu

Oko 150 Srba raseljenih iz Metohije posetiće danas, u organizaciji Udruženja Đakovčana, svoj rodni grad Đakovicu, kako bi prisustvovali slavi Svetog Stefana Dečanskog koja se održava u manastiru Visoki Dečani.

Kako je rekao predsednik Udruženja Đakovčana Đokica Stanojević, Srbi su krenuli kasno sinoć u dva autobusa, a putovaće raseljeni koji danas žive u Beogradu, Kragujevcu, Rači i Kraljevu.

Kako je najavljeno, slavi će prisustvovati i patrijarh Irinej, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, vladika Teodosije, kao i predstavnici porodice Novaka Đokovića.

Raseljeni se nadaju da će doći i Dragica Nikolić, predsednica istoimene fondacije i supruga predsednika Srbije Tomislava Nikolića. Na put će krenuti i članovi Kulturno-umetničkog društva "Car Lazar", guslari i dva harmonikaša. Stanojević je rekao da postoji mnogo veće interesovanje Srba raseljenih iz Đakovice za taj put ali da nije bilo mogućnosti da se iznajmi više autobusa za prevoz.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Raseljeni Srbi sutra u Đakovici

Izvor: Vesti-online.com, 23.Nov.2014

Oko 150 Srba raseljenih iz Metohije posetiće sutra, u organizaciji Udruženja Đakovčana, posetiće sutra svoj rodni grad, Đakovicu, kako bi prisustvovali slavi Svetog Stefana Dečanskog koja se održava u manastiru Visoki Dečani. ..U Manastiru Visoki Dečani obeležava se manastirska slava.. ..Kako...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.