Ransdorf: Detaljno ispitati Orićevu ulogu

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Jul.2015, 11:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ransdorf: Detaljno ispitati Orićevu ulogu

BEOGRAD - Češki poslanik u Evropskom parlamentu Miloslav Ransdorf prije usvajanja rezolucije o Srebrenici krajem prošle sedmice na zasjedanju u Strazburu odstupio je od jednostranog pristupa i javno postavio pitanje odgovornosti Nasera Orića.

"Zatražio sam da se u rezoluciju Evropskog parlamenta o Srebrenici unese dio o Naseru Oriću, s prijedlogom da se započne istraga o onome što je počinio. Uloga Orića treba da bude detaljno ispitana. Nije, međutim, prihvaćen nijedan >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << od naših prijedloga. Ni ovaj o Oriću, koji sam lično podnio", istakao je Ransdorf.

On je ocijenio da ima mnogo dokaza o nasilju koje su sprovodile trupe ovog biznismena iz Tuzle.

"Srbi su od holandskih snaga stacioniranih u Srebrenici tražili zaštitu. Ali niko nije ništa preduzeo, i to je bio osnovni razlog za tragediju u Srebrenici. Istina je, većina žrtava su bili muslimani, ali Orić, koji je sve to isprovocirao, nikada nije osuđen", rekao je Ransdorf, član Komunističke partije Češke i Moravske.

On je za beogradske "Novosti" rekao da je Orić pušten "zbog toga što su svjedoci ili ubijeni, ili su nestali, ili nisu bili u prilici da govore" i zbog nedostatka dokaza je oslobođen.

Na pitanje da li misli da u EU, generalno, postoji jedna istina koja ne smije da se dovodi u pitanje, on je odgovorio da su "Srbi do sada bili demonizovani i da su to slogani koje mediji stalno ponavljaju".

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Češki poslanik tražio istragu Orićevih zlodela

Izvor: RTS, 13.Jul.2015

Češki poslanik u Evropskom parlamentu Miloslav Ransdorf je pre usvajanja rezolucije o Srebrenici, prošle sedmice u Strazburu, odstupio od jednostranog pristupa i javno postavio pitanje odgovornosti Nasera Orića zahtevajući istragu njegovih zlodela. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.