Ranka Savić ponovo predsednik ASNS

Izvor: RTS, 06.Dec.2014, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ranka Savić ponovo predsednik ASNS

Predsednica Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS) Ranka Savić ponovo je izabrana na tu funkciju.

Kako je Tanjugu rečeno u ASNS, delegati petog kongresa ASNS-a izabrali su danas Ranju Savić za predsednicu Asocijacije, na period od četiri godine.

Na dnevnom redu Kongresa, pored izbora predsednika, bio je i izbor novog glavnog odbora, četiri potpredsednika, glavnog menadžera i generalnog sekretara, što je novina u radu Asocijacije, jer je do sada >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na kongresu biran samo predsednik.

Ranka Savić je juče u izjavi Tanjugu, rekla da taj sindikat nikada nije vodio populističku politiku i da će podržati one reforme vlade za koje procenjuju da su u interesu zaposlenih, ali i nezaposlenih građana Srbije.

"Ono na čemu ću insitirati, pored vođenja ovakve politike, jeste i naš veći uticaj u zaštiti najranjivijih društvenih grupa. To neposredno nije u opisu rada sindikata, ali mislim da o tim grupama neko mora mnogo više da povede računa. Tu pre svega mislim na nezaposlene, mlade i žene", rekla je Savić.

Ona je najavila juče da će predstavnici ASNS na kongresu usvojiti plan rada i program za naredne četiri godine, deklaracije, novi statut i druga prateća dokumenta.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.