Ranjeno 13 Palestinaca na severu Zapadne obale

Izvor: B92, 24.Jul.2023, 15:51

Ranjeno 13 Palestinaca na severu Zapadne obale

Ramala -- U upadu izraelskih vojnika u kamp Nur al-Šams u severnom gradu Tulkarimu, na okupiranoj Zapadnoj obali, povređeno je 13 Palestinaca, javlja Anadolija.

Prema palestinskoj zvaničnoj novinskoj agenciji WAFA, izraelske snage su ujutro upale u kamp Nur Šams u Tulkarimu u pratnji buldožera.

Vojnici su zatvorili ulaze i opkolili kamp. Pucnjava se čula iz ulice Nablus na ulazu u kamp, koji je opsedalo desetine vojnih vozila.

Izbila je tuča između >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stanovnika tog područja i izraelske vojske.

Iz palestinskog Ministarstva zdravstva navedeno je da su četiri Palestinca povređena bojevim mecima, a devet gelerima.

Iz palestinskog Crvenog polumeseca navedeno je da izraelski vojnici nisu dozvolili medicinskim timovima da uđu u kamp kako bi pružili pomoć povređenim Palestincima.

Iz Kancelarije za medije palestinskih zatvorenika navedeno je da su izraelski vojnici uhapsili 11 Palestinaca tokom noćnih racija u gradovima Nablus, Tulkarim, Dženin, Ramala, Hebron i Vitlejem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.