Rane su mu se već raspadale: Invalid pao u provaliju, spasao se samo zahvaljujući ovom prijatelju

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jul.2017, 09:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rane su mu se već raspadale: Invalid pao u provaliju, spasao se samo zahvaljujući ovom prijatelju

Sneško, kome su oduzete noge, krenuo je 24. juna svojim automobilom prilagođenim za invalide u posetu prijatelju u Senje. Međutim, na lokalnom putu auto mu se zapalio

Invalid Sneško Milosavljević (57) iz Lipovice kod Despotovca pao je u provaliju duboku preko 20 metara kod Ćuprije, gde je šest dana i noći preživeo u teškim ranama, bez hrane i pića!

Pukom srećom, lavež i Sneškove jauke čuli su rudari iz obližnjeg naselja Ravna Reka kod sela Senje, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su pozvali pomoć, pa je Milosavljević spasen uz nadljudske napore lekarske ekipe i policajaca.

, ali Sneško je sa psom uspeo da se izvuče iz vozila.

Pošto je bio dezorijentisan, umesto da putem nastavi ka selu, on je puzao ka provaliji, u koju se survao i povredio noge i glavu.

Posle šest dana bolne agonije pronašao ga je rudar Predrag Dimitrijević. Neverovatnim sticajem okolnosti, Predrag je sa bratom šetao ovim šumovitim predelom tražeći njihovu majku Desanku Dimitrijević (73), koja je nestala 18 juna!

- Brat i ja smo 30. juna, kasno uveče, čuli da neko iz šume doziva upomoć Prišli smo tom mestu na oko 200 metara sa rudarskim lampama, ali nismo mogli dalje. Pozvali smo policiju, čekali smo do sat iza ponoći, ali pomoć nije došla. Ujutru, oko šest sati, sa bratom sam ponovo krenu ka tom mestu i pronašli smo Snešlka. Ja sam tad ostao sa njim, a brat je otišao po pomoć - priča Predrag.

Sneško je, kaže on, bio svestan, istraumiran i teško povređen.

- Imao je ludu sreću da je sa njim bio njegov pas Mali, koj se nije odvajao od gazde. Čuvao ga je od zveri, lizao mu rane, i nije se udaljavao iako je i sam bio iscrpljen i dehidriran. Sneško je bio sav prekriven mušicama i muvama, rane su počele da se raspadaju - priča Predrag.

Hitna pomoć je stigla oko 10 sati, nakon čega je usledila dramatična akcija spasavanja.

Dr Olivera Stanković kaže da se sa kolegama, rudarima i policajcima, preko vrleti, jedva spustila do Sneška.

- Provalija je udaljena od asfaltnog puta i nalazi se u planini iznad sela Senje. Policija nije imala adekvatnu opermu da izvučemo Sneška, pa su kontaktirali Gorsku službu spasavanja, ali ni oni nisu mogli odmah da izađu na teren. Međutim, povređeni invalid je već bio u teškom stanju i morali smo nešto brzo da preduzmemo - priča Olivera.

Sneško je, prema njenim rečima, bio u veoma zapuštenom stanju, dehidriran, malaksao, sa ranama po nogama koje su bile pune crva.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.