Izvor: B92, 12.Apr.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rambo nesposoban

Hag -- Haški sud proglasio je Vladimira Kovačevića Ramba, optuženog za umešanost u bombardovanje Dubrovnika 1991, zdravstveno nesposobnim za suđenje.

Sudsko veće koje je trebalo da sudi Kovačeviću, zaključilo je da optuženi nije sposoban da se izjasni o krivici, niti da prisustvuje sopstvenom suđenju. Kovačević, koji je uhapšen 25. septembra 2003. u Srbiji, od juna 2004. nalazi se na privremenoj slobodi.

Izveštaje o njegovom zdravstvenom stanju razmatrale >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su sudije, koji su procenjivale i da li je on sposoban da razume optužnicu, prirodu optužbi, te da sarađuje sa braniocem i učestvuje u postupku.

Kovačević je bio zapovednik Trećeg bataljona 472. motorizovane brigade JNA, koja je učestvovala u okršajima oko Dubrovnika. Pred Tribunalom je bio jedan od optuženih za ubistva, surova postupanja, napade na civile, uništavanje civilnih objekata prilikom jednodnevnog napada na Dubrovnik, 6. decembra 1991.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.