Rama o sporazumu sa Prištinom: Nikoga ne napadamo

Izvor: B92, 05.Jul.2019, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rama o sporazumu sa Prištinom: Nikoga ne napadamo

Albanski premijer Edi Rama rekao je da Srbija ne treba da se oseća ugroženo zbog sporazuma Tirane i Prištine o zajedničkoj spoljnoj politici.

Rama je poručio da u regionu treba prestati sa "istim starim sra.ima iz prošlosti" i ići napred.

Ovaj direktan i za zvaničnike neuobičajen odgovor Rama je dao na pitanje novinara u Poznanju da li taj sporazum ugrožava regionalnu stabilnost i doprinosi stvaranju Velike Albanije.

"Beograd ima svoje mišljenje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i poziciju, mi imamo svoje", rekao je Rama i dodao da je sporazum sa Prištinom bila ispravna odluka i da je to trebalo još ranije da se uradi, te da niko zbog toga ne treba da se oseća ugroženo.

"Mi nikoga ne napadamo, samo jačamo međusobnu saradnju. To je normalno. Želeo bih da i sa Srbijom jačamo saradnju i da idemo napred. Ne vidim zašto bi se Srbija osećala napadnuto", rekao je Rama i didatno pojasnio, ne birajući reči:

"Mi u regionu treba da prestanemo sa istim starim sr..ima iz prošlosti", rekao je Rama.

"Svi u regionu treba da idu napred, da se radi na jedinstvenom tržištu, a ne da se pravi atmosfera kao da je neko napadnut", zaključio je Rama.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rama: Region treba da prestane da se bavi s.....a iz prošlosti

Izvor: RTS, 05.Jul.2019

Albanski premijer Edi Rama rekao je da Srbija ne treba da se oseća ugroženo zbog sporazuma Tirane i Prištine o zajedničkoj spoljnoj politici, te poručio da u regionu treba prestati sa "istim starim s...a iz prošlosti" i ići napred. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.