Rama: Poseta Srbiji ispunila očekivanja, probijen led

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Nov.2014, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rama: Poseta Srbiji ispunila očekivanja, probijen led

Albanski premijer Edi Rama izjavio je danas u Tirani da je poseta Srbiji ispunila očekivanja i da je u odnosima dve države "probijen led".

"Otišli smo u Beograd da pružimo ruku prijateljstva, iako je put da postanemo pravi prijatelji mnogo duži od onog što je učinjeno u protekla dva dana. Ipak mi smo samo probili led", rekao je Rama na konferenciji za novinare u Tirani.

"Ako pravom prijateljstvu treba vremena da se razvije, ozbiljno partnerstvo ne čeka. Mi ćemo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << intenzivno da se uključimo u ovaj projekat svesni i koordinišući tu svesnost sa čitavim svetom, da je ovo neverovatna, nova era za Balkan i takođe velika prilika za narednu generaciju ", kazao je albanski premijer, a prenela ATA.

Rama, koji je drugog dana posete Srbiji posetio Preševo, zahvalio je na tituli počasnog građanina koja mu je dodeljena. Albanski premijer je posebno zahvalio Albancima sa Kosova koji su njegov povratak učinili "događajem za pamćenje", pošto su stali pored puta kako bi ga pozdravili.

Albanski premijer Edi Rama boravio je početkom nedelje u dvodnevnoj poseti Srbiji. On je u ponedeljak, tokom posete Beogradu prekršio protokol pominjući Kosovo, čime je zloupotrebio poverenje domaćina srpskog premijera Aleksandra Vučića koji je uzvratio da nikome neće dozvoliti da ponižava Srbiju.

Rama je sutradan u Preševu rekao da albanski narod ne sanja o stvaranju Velike Albanije, već o "velikoj Evropi koja će obuhvatati sve albanske teritorije" ali se zatim vratio u Albaniju preko Kosova, a po prelasku administrativnog prelaza Končulj, zastao je kako bi pozdravio grupu Albanaca koji su nosili zastavu sa mapom "velike Albanije".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.