Rama: Nema plana za veliku Albaniju

Izvor: B92, 23.Nov.2016, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rama: Nema plana za "veliku Albaniju"

Premijer Albanije Edi Rama je rekao da njegova država nema plan za stvaranje takozvane "velike Albanije".

On je istakao da je neophodno reći deci gde su sve Albanci živeli, ali i istakao da Albanaca i sada ima na više “državnih teritorija“.

“Imamo Albaniju, imamo Kosovo, imamo Albance koji žive na jugu Srbije, koji žive u Makedoniji, u Crnoj Gori. I šta? Nema plana, par onog predvidivog, da se sve to ujedini u jednu prirodnu, odnosno veliku Albaniju“, rekao je Rama.

On je ovakav stav izneo i u oktobru ove godine, kada je rekao da veruje da “velika Albanija“, “velika Srbija“ ili bilo šta drugo “veliko“ pripada prošlosti.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Imamo Albaniju, imamo Kosovo, imamo Albance na jugu Srbije"

Izvor: Vesti-online.com, 23.Nov.2016

Premijer Albanije Edi Rama je rekao da njegova država nema plan za stvaranje takozvane "velike Albanije"...On je istakao da je neophodno reći deci gde su sve Albanci živeli, ali i istakao da Albanaca i sada ima na više “državnih teritorija“...- Imamo Albaniju, imamo Kosovo, imamo Albance koji...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.