Rama: Dva non-pejpera - nedostatak vizije o proširenju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Maj.2021, 17:05

Rama: Dva non-pejpera - nedostatak vizije o proširenju

Albanski premijer Edi Rama ocenio je da su dva takozvana non pejpera, a koji se odnose na budućnost Balkana i u kojima se govori o prekrajanju granica i o kojima se nedavno pričalo u javnosti, samo "nedostatak vizije".

On je u intervjuu za britanski Fajnenšl tajms rekao da oni pokazuju i određenu slabost.

"To pokazuje slabost iznutra, nedostatak kohezivne vizije o proširenju i nedostatak stabilnog procesa za njegovo sprovođenje", rekao je Rama.

On je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kazao da za Albaniju članstvo u EU i dalje ostaje privlačno uprkos neispunjenim obećanjima EU tokom 2015. godine tokom migrantske krize i pandemije.

"Ukoliko je Albanija tinejdžer, Brisel pati od neke vrste amnezije o tome ko su oni i koja je njihova svrha postojanja. Oni su najveća sila koju je stvorilo dobro čovečanstvo i nadam se da će se brzo oporaviti, jer je bez njih svet mnogo gore mesto", zaključio je Rama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Rama: Dva non-papera, nedostatak vizije o proširenju

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Maj.2021

LONDON - Albanski premijer Edi Rama ocijenio je da su dva takozvana non-papera, a koji se odnose na budućnost Balkana i u kojima se govori o prekrajanju granica i o kojima se nedavno pričalo u javnosti, samo "nedostatak vizije".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.