Rakija u pesmi, viski u ruci

Izvor: Vesti-online.com, 14.Maj.2011, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rakija u pesmi, viski u ruci

Goran Bregović (61) i njegov Orkestar za svadbe i sahrane održaće 20. maja koncert na skopskom Sajmištu na kome će predstaviti album "Šljivovica i šampanjac", ali sa viskijem u ruci.

Organizatori otkrivaju da je Brega tražio da mu pri ruci bude viski, a drugih zahteva nije imao.

Bregović je gostovao u Makedoniji pre šest meseci, ali kao specijalni gost na koncertu Severine Vučković u Skoplju.

Karte za Bregin koncert su skoro rasprodate, a zbog velike >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << potražnje VIP ulaznica za diplomate i biznismene organizatori su obezbedili poseban VIP prostor i uslugu.

Bregović je najavio da će koncert u Skoplju trajati više od tri sata, jer je emotivno vezan za Skoplje koje ga podseća na rodno Sarajevo.

- Od svih gradova na Balkanu, Skoplje najviše liči na Sarajevo. Kod vas se jede, pije i peva kao u Bosni. Imate super kafanski život i fantastične narodne pesme.

Svaka nacionalna muzika je deo prirode jedne zemlje. Balkansku prirodu ja izvozim, a i moj album "Šljivovica i šampanjac" je izvoz jednog proizvoda. Sviramo po svetu, i tamo gde se pije rakija, i tamo gde piju šampanjac - rekao je Bregović uoči koncerta.

U okviru evropske turneje, on je nedavno nastupio u Turskoj i Švedskoj, a koncerte će održati u Nemačkoj, Belgiji, Italiji i Francuskoj.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Goran Bregović: Rakija u pesmi, viski u ruci

Izvor: Svet, 14.Maj.2011

Goran Bregović (61) i njegov "Orkestar za svadbe i sahrane" održaće 20. maja koncert na skopskom Sajmištu na kome će predstaviti album "Šljivovica i šampanjac", ali sa viskijem u ruci. Organizatori otkrivaju da je Brega tražio da mu pri ruci bude viski, ali da drugih zahteva nije imao. Bregović...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.