Rakić: Vlasti u Prištini pokazuju nervozu i zabrinutost

Izvor: N1 televizija, 11.Jul.2018, 09:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rakić: Vlasti u Prištini pokazuju nervozu i zabrinutost

Vršilac dužnosti glavnog urednika lista Politika Žarko Rakić ocenio je u Novom danu da, uoči naredne runde dijaloga, Beograd i Priština pokušavaju da se što bolje pozicioniraju.

"Pri tome, imam utisak da vlasti u Prištini posle dužeg vremena pokazuju mnogo veću nervozu i zabrinutost", smatra Rakić.

Prema njegovom mišljenju, u prethodnom periodu je Priština koristila svoju dominantnu poziciju da postavlja uslove i diktira način razgovora.

"To >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << se odjednom promenilo, ne zahvaljući tome što je Priština omekšala u nekim stavovima, već zato što su se promenile međunarodne okolnosti - desila se promena na čelu SAD, predsednik Putin je dobio novi mandat, EU je ušla u period najteže krize od osnivanja", smatra on.

Rakić dodaje da je upravo EU trebala da vodi rešavanje krize na Zapadnom Balkanu odnosno kosovskog problema.

"Tu je Unija izgubila u dobroj meri korak. Ona se trudi da se dijalog održi, ali je u ozbiljnoj defanzivi i nema rešenje da na pravi način reaguje u kriznim situacijama", zaključuje Rakić.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.