Raketama na nebodere u Gazi

Izvor: RTS, 26.Avg.2014, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raketama na nebodere u Gazi

Dve osobe poginule u jutrošnjem raketnom napadu Izraela na višespratnice u Pojasu Gaze. Povređeno najmanje 25 osoba, kada je granata pala na jednu od najviših stambenih i poslovnih zgrada. Gađana i jedna škola.

Izraelski borbeni avioni su tokom noći i jutros napali 15 ciljeva u Pojasu Gaze, uključujući dva oblakodera u gradu Gazi i jednu školu, za koju izraelska strana tvrdi da je korišćena za minobacačke napade na Izrael, prenosi Tanjug.

Dvoje Palestinaca >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je poginulo u napadu na jednu kuću u gradu Gazi, prenele su svetske novinske agencije.

Policija u Gazi je saopštila da je pogođena petnaestospratnica - Kula Baša, sa desetinama stanova i radnji i da je sravnjena sa zemljom, prenose izraelski mediji.

Druga zgrada Italijanski kompleks sa više od 70 stanova i 60 radnji, koju je 1990. godina podigao jedan italijanski biznismen, jako je oštećena. Četiri rakete su ispaljene na zgradu od 13 spratova.

Žrtava nije bilo jer su kule evakuisane pre napada, a medicinski zvaničnici u Gazi navode da je 25 ljudi ranjeno u udaru na Italijanski kompleks. Stotine suseda u okolnim kućama je takođe evakuisano kako bi se srečilo da budu povređeni u padu građevine, rekli su očevici, prenosi Rojters.

Izraelce je nakon relativno mirne noći probudila jaka baražna vatra na južni i centralni deo zemlje. Sirene su se oglasile i u području Tel Aviva.

U ranijim izraelskim vazdušnim udarima u poslednjih nekoliko dana pogođena je jedna dvanaestospratnica u gradu Gazi i jedna zgrada od sedam spratova u Rafi na jugu Gaze, kao i jedan šoping centar.

Rušenje velikih zgrada smatra se novom taktikom izraelske vojske u sukobu koji je započeo još 8. jula. U dvanaestospratnici je, navodno, bio komandni centar Hamasa, a u zgradi u Rafi Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.