Izvor: B92, 26.Feb.2000, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rajnhart: U Kosovskoj Mitrovici napeto, ali mnogo mirnije

Komandant Kfora Klaus Rajnhart rekao je da je situacija u Kosovskoj Mitrovici jos uvek napeta, ali i mnogo mirnija nego pre dolaska dodatnih jedinica Kfora. "Imamo potpunu kontrolu nad situacijom i veoma sam srecan sto smo smirili emocije stanovnistva", rekao je general Rajnhart, koji je posetio severni, srpski deo Mitrovice. Nemacki general je, govoreci o novim albanskim demonstracijama najavljenim za ponedeljak, rekao da Kfor preduzima sve mere predostroznosti, jer se "nikada ne zna sta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se moze dogoditi".

Gradonacelnik juznog dela Kosovske Mitrovice Bajram Redzepi odbacio je u subotu mogucnost razgovora sa predstavnicima Srba iz severnog dela grada. "(Predsednik Izvrsnog odbora Srpskon nacionalnog veca Kosovske Mitrovice Oliver) Ivanovic je u pravu kada trazi da razgovaramo, jer on za tako nesto ima mnogo razloga, ali ja ni ne pomisljam na razgovor sa njim", rekao je Redzepi. On je istakao da bi pokusao da spreci svakoga ko bi pokusao da predje iz juznog u severni deo grada, dodajuci da "ipak, ne moze da kontrolise sve ljude".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.