Rajko Dujmić: Reanimirali su me četiri sata

Izvor: Blic, 17.Maj.2012, 08:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rajko Dujmić: "Reanimirali su me četiri sata"

Rajko Dujmić, frontmen i kompozitor grupe „Novi fosili“, posle četiri dana provedenih u KBC Zagreb juče je pušten na kućno lečenje, uz ozbiljan program lekova za smirenje. Dujmiću je u subotu rano ujutro naglo pozlilo, pa ga je Hitna pomoć prevezla do bolnice. Na sreću, sada se oseća dobro. Zbog probelma sa srcem, život frontmena „Novih fosila" bio je ugrožen

- Četiri sata su me ranimirali jer sam u bolnicu stigao u jako teškom stanju. Doktori su uspeli da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mi spasu život jer su nekim cevima kroz moje žile uspastavili normalan protok krvi kroz organizam. Nisam mogao lako da se pomirim s tim da je Bog uzeo mog bliskog prijatelja Nenada Šarića Bradu. San mi nije hteo na oči i bio sam bez apetita. „Novi fosili" mi, uz moju porodicu, znače najviše u životu. Brada je, posle Đurđice Barlović i Slobodana Momčilovića, treći član mog benda koji je zauvek otišao. S njima neminovno odlazi i deo mene i nemam odgovor na to šta sam loše u životu radio da bih toliko navukao zlu kob na bend i sudbinu meni neizmerno dragih ljudi - priča za „Blic" Rajko Dujmić.

Oporavak uz muziku

- Život je nepredvidiv scenarista jer sam, pišući pesme za novi album, opisao neke od situacija i emotivnih stanja koji su me umalo koštali života. Doktori su me obavezali da se odmaram, tako da će biti vremena da napišem novu pesmu i završim album. Svi moji prijatelji koji su nekada delili scenu sa mnom voleli bi da „Novi fosili" i pored svega ponovo izađu pred publiku. Dok sam živ, tako će i biti.

Lekari su mu prepisali strogo mirovanje i terapiju lekovima za smirenje, a kako kaže, tek sada je postao svestan koliko mu je teško pao odlazak bliskih prijatelja.

- Pretpostavljao sam da neću uspeti na nogama da izdržim tu količinu tuge. Lekari su me upozoravali i pre da sve previše emotivno primam, k srcu.... I, eto, to moje izranjavano srce na kraju nije izdržalo.

Dobro je da su ga lekari oživeli.

Gledaću da se smirim koliko to može čovek koji gube najbolje prijatelje s kojima je podelio život - pojašnjava Dujmić i dodaje da se bolne emocije ipak ne mogu izlečiti operacijama.

Inače, početkom maja preminuo je njegov blizak prijatelj i suprug pevačice „Novih fosila" Nenad Šarić, što je uticalo na loše Dujmićevo stanje.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.