Rajko Đurić predaje romski jezik budućim vaspitačima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Apr.2010, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rajko Đurić predaje romski jezik budućim vaspitačima

VRŠAC - Odlukom vlade Vojvodine uz saglasnost Ministarstva za prosvetu, od ove godine uvedena je studijska grupa na romskom jeziku na visokoj strukovnoj školi za obrazovanje vaspitača u Vršcu.

Rajko Đurić, koji će predavati romski jezik i književnost, smatra da je to veoma važno, ali i očekuje da će u narednoj školskoj godini konkurs za upis biti blagovremeno raspisan.

Izveštava dopisnica Radio Novog Sada iz Vršca Mara Đekić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U Skupštini Vojvodine obeležen Međunarodni dan Roma

Izvor: Kurir, 08.Apr.2010

NOVI SAD, 8. aprila 2010. (Beta) - Na osnovu rezultata ostvarenih u oblasti kolektivnih prava Vojvodini pripada vodeće mesto u regionu kada je reč o integraciji Roma, rekao je danas direktor Kancelarije za inkluziju Roma Duško Jovanović. Na svečanosti povodom Međunardonog dana Roma u Skupštini...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.