Rajaner uvodi dugačke letove

Izvor: Mondo, 23.Jan.2013, 09:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Rajaner" uvodi dugačke letove

Niskotarifna aviokompanija "Rajaner" (Ryanair) najavila je uvođenje dugačkih letova u svoju ponudu.

Izvršni direktor kompanije Majkl Oliri je na konferenciji za štampu u Rimu povodom predstavljanja novih ruta za Italiju i Severnu Afriku, izjavio da u 2013. godini predviđa rast od tri do četiri odsto, a da će usluge irske aviokompanije koristiti oko 82.5 miliona putnika.

"Letnji meseci će biti prilično mirni, a najveći deo rasta ostvarićemo tokom zime", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je Oliri.

On je rekao da kompanija uvodi dugačke letove i da je u planu nabavka novih aviona od "Boinga" (Boeing), krajem ove ili početkom sledeće godine.

Oliri je opisao Boingove probleme sa novim 787 kao "precenjene", iako su vazduhoplovne vlasti prošle nedelje iz bezbednosnih razloga prizemile sve Drimlajnere.

"Rajaner" je u pregovrima sa Evropskom Komisijom (EK) u vezi sa preuzimanjem irske aviokompanije "Er Lingus" (Air Lingus) za 694 miliona evra, a Oliri očekuje da će od EK uskoro dobiti "zeleno svetlo" za ovaj posao.

Evropska Unija je 2007. godine blokirala preuzimanje "Er Lingusa" od strane "Rajanera" zbog sprečavanja monopola na irskim rutama.

Preuzimanju se, takođe, protivila Irska Vlada koja je vlasnik 25 odsto udela u "Er Lingusu" dok "Rajaner" poseduje 30 odsto deonica u "Er Lingusu".

(Tanjug)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.