Rajaner reže kapacitete na 40% ove zime

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Okt.2020, 13:19

Rajaner reže kapacitete na 40% ove zime

Irski niskotarifni avio-prevoznik Rajaner je danas dodatno smanjio kapacitete u redu letenja za zimsku sezonu, novembar-mart, sa 60 na 40 odsto prošlogodišnjih.

Zbog povećanja ograničenja letova koje su uvele vlade EU, avio-putovanja ka i iz većeg dela Centralne Evrope, Velike Britanije, Irske, Austrije, Belgije i Portugalije su znatno smanjena, što je dovelo do blagog pada rezervisanja karata unapred u oktobru, ali znatnog za novembar i decembar, navodi se u saopštenju Rajanera >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dostavljenom Tanjugu.

Kompanija dodaje da planira da održi do 65 procenata svoje zimske mreže ruta, ali uz smanjene frekvencije letova.

Pored zatvaranja baza u Korku, Šanonu i Tuluzu, Rajaner je najavio i znatno smanjenje avio-baza u Belgiji, Nemačkoj, Španiji, Portugaliji i Beču.

Sa ovim znatno smanjenim zimskim kapacitetom i faktorom popunjenosti sedišta od oko 70 posto, Rajaner sada očekuje da će ukupan broj prevezenih putnika u celoj godini pasti na približno 38 miliona, ali ne isključuje mogućnost da dodatno smanji ovu procenu ukoliko vlade EU nastave sa ograničavanjem avio-putovanja i uvođenjem dodatnih mera zaključavanja ove zime.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.