Izvor: Blic, 19.Jul.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raj za vozače rolera

Raj za vozače rolera

ŠABAC - U Šapcu je upravo otvoren prvi skejt park. Investiciju vrednu oko dva miliona dinara finansirala je opština iz budžeta preko Javnog preduzeća za upravljanje građevinskim zemljištem. Na prostoru nekadašnjeg saobraćajnog poligona betonski elementi su postavljeni dijagonalno, čime je omogućena dobra iskorišćenost terena i povećan prostor za ubrzavanje pri nailasku i usporavanje pri završetku vožnje na skejt elementu.

- >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Otkad je otvoren park, svakodnevno smo ovde. Ima nas desetak koji već godinama vozimo skejt bord ili rolere, a dolaze i klinci od 10 do 12 godina. Za nas sa viškom adrenalina ovo je prava stvar; bolje od fudbala i bilo kog drugog sporta - sa oduševljenjem priča Jovan Bogićević (21), skejter.

Momci koji će koristiti skejt elemente imaju primedbe da je staza kratka pa nije moguće ostvariti duge letove, ali se nadaju da će park biti proširen naredne godine.

- U prostoru je sada smešten skejt park, igralište za najmlađe i još jedan poligon. Uklonili smo semafore koji već duže nisu u funkciji. Kako će biti uređen treći deo prostora, predvidećemo programom za sledeću godinu - kaže Valentina Lovrin-Jevtić, direktor Javnog preduzeća za upravljanje građevinskim zemljištem.

Skejt elementi su izgrađeni od betona MB 20, armirani su mrežom po konturi, a plato je presvučen slojem asfalta. Mladi iz Mesne zajednice 'Žika Popović', koji su i pokrenuli inicijativu za izgradnju skejt parka, nameravaju da grafitima osveže ovaj prostor.

- Želimo da imamo potpuno uživanje dok vozimo, jer nećemo biti ovde samo u toku letnjih meseci, već i zimi. Raščistimo sneg i eto uživanja - objašnjava Jovan Bogićević.

Kako pričaju ovi momci, do sada su najviše vozili po centru i starom gradu i nekoliko puta imali problema sa pešacima. Sa skejt parkom je, kako tvrde, taj problem rešen.

Većina Šapčana je veoma zadovoljna što su skejteri dobili svoj prostor. Kako kažu, nadaju se da se više neće sudarati sa njima na ulici.

Sanja Bečejić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.