Izvor: Vesti-online.com, 02.Jan.2015, 09:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raj za majmune

Čileanka Elba Munoz Lopez radila je kao babica kada je pre 20 godina odlučila da pomogne jednom majmunu koji je stigao na prag njene kuće.

Ubrzo je uzela i drugog i danas njen Centar za spasavanje i rehabilitaciju primata, u mestu Penaflor nadomak Santjaga, ima 160 stanovnika. Sada je ovo najveći centar takve vrste u Južnoj Americi.

Elba Munoz Lopez ima podršku Ministarstva poljoprivrede i stočarstva.

Mnoge životinje u ovo utočište stižu u lancima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << bez dlaka. Neke stižu slepe, osakaćene, bolesne.

Sa raznih strana stižu ovoj 64-godišnjakinji stižu priznanja, ali i donacije ljubitelja životinja, koji su ganuti njenom ljubavlju i brigom o nemoćnim bićima, koja su pretrpela razna zlostavljanja. Pomažu joj i kćerke.

Mnogi kažu da je ovo mesto pravi raj za životinje koje dobijaju apsolutnu medicinsku negu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.