Rahoj pristao da se pojavi pred parlamentom

Izvor: Blic, 22.Jul.2013, 21:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rahoj pristao da se pojavi pred parlamentom

Španski premijer Marijano Rahoj saopštio je danas da će se pojaviti pred parlamentom, kako bi odgovorio na pitanja vezana za veliki skandal koji se odnosi na finansiranje njegove stranke.

Rahoj je ovu odluku doneo pošto su opozicioni socijalisti pre nekoliko dana najavili da će, ako odbije da se pojavi pred parlamentom, tražiti simbolično glasanje o nepoverenju premijeru.

"Razgovarao sam sa predsednikom parlamenta i rekao mu da ću zatražiti da izađem pred parlament >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << krajem meseca ili početkom avgusta", rekao je Rahoj na zajedničkoj konferenciji za novinare sa rumunskim premijerom Viktorom Pontom.

Rahojeva vladajuća partija desnog centra - Narodna stranka ima apsolutnu većinu u parlamentu i mogla je da blokira ovu odluku, ali je premijer popustio pod sve jačim pritiskom socijalista i pretnjom simboličnim glasanjem o nepoverenju.

- Pojaviću se pred parlamentom da bih dao detaljna objašnjenja, jer verujem da je to mesto na kome tako nešto treba da učinim - rekao je Rahoj.

Rahoj je u prošle nedelje odbacio zahteve da podnese ostavku nakon što su u medijima objavljene poruke sa mobilnog telefona koje je razmenjivao sa blagajnikom svoje stranke, a koji je, takođe, učestvovao u aferi oko ilegalnih uplata novca i tajnih računa u Švajcarskoj.

Blagajnik Luis Barsenjas tvrdio je da je i Rahoj tajno primao novac što je premijer demantovao.

Špance su razgnevile vesti o optužbama za korupciju pošto je zemlja pogođena merama štednje i visokom stopom nezaposlenosti, zbog čega su u Madridu organizovani protesti.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.