Izvor: Nezavisne Novine, 05.Okt.2017, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rahoj pozvao Katalonske vlasti da odustanu od proglašenja nezavisnosti

MADRID - Španski premijer Marijano Rahoj pozvao je danas lidera Katalonije Karlesa Pudždemona da odustane od planiranog jednostranog proglašenja nezavisnosti kako bi se "izbjeglo veće zlo".

Rahoj je u intervjuu španskoj agenciji EFE rekao da je rješenje za katalonsku krizu u brzom vraćanju u legalnost.

Španski premijer je dodao da "što prije treba objaviti da neće biti jednostranog proglašenja nezavisnosti jer će se time izbjeći veće zlo".

Pudždemon >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je ranije najavio da će nezavisnost Katalonije biti proglašena u narednih nekoliko dana.

On je rekao njemačkom listu "Bild" da se ne plaši da će biti uhapšen zbog organizovanja referenduma o nezavisnosti, koji su španske vlasti zabranile i pokušale da spriječe.

Pudždemonova administracija će zatražiti u ponedjeljak, 9. oktobra, da regionalni parlament proglasi nezavisnost.

Katalonski zvaničnici saopštili su da je 90 odsto glasača na referendumu 1. oktobra podržalo nezavisnost i da je odziv bio oko 43 odsto.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.