Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Nov.2018, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ragmi Mustafa iz PDD izabran za predsednika Nacionalnog saveta Albanaca

Ragmi Mustafa, funkcioner Partije za demokratsko delovanje (PDD), danas je izabran za novog predsednika Nacionalnog saveta Albanaca (NSA).

Konstitutivna sednica tog saveta je održana u Bujanovcu, gde je za zamenika predsednika izabran Enver Mehmeti, funcioner Demokratske partije Albanaca (DPA) i verifikovani su mandati svih 15 članova NSA.

Sedam članova Saveta iz opozicije napustilo sednicu odmah po verifikaciji mandata, te nisu glasali o predsedniku i njegovom zameniku.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
NSA će u narednom mandatu voditi koalicija od šest članova Partije za demokratsko delovanje, čiji je predsednik Šaip Kamberi - predsednik Opštine Bujanovac, dva člana su iz Demokratske partije Albanaca, čiji je predsednik Ragmi Mustafa u više ranijih mandata bio predsednik Opštine Preševo, a igrom slučaja ima isto ime i prezime kao i novoizabrani predsednik Nacionalnog saveta Albanaca.

U opoziciji sa četiri člana ostaje Alternativa za promene (AP) čiji je predsednik Šćiprim Arifi koji je sada i predsednik Opštine Preševo, zatim s dva člana Demokratska partija (DP) čiji je lider Nagip Arifi u nekoliko prethodnih mandata bio i predsednik Opštine Bujanovac, i Pokret za reforme Demokratske partije Albanaca, čiji je lider Sami Salihu, predsednik Skupštine Opštine Preševo.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nacionalni savet Albanaca u Bujanovcu

Izvor: RTS, 26.Nov.2018

U Bujanovcu je formiran Nacionalni savet Albanaca. Verifikovani su mandati članovima Saveta, a za predsednika je izabran Ragmi Mustafa iz Partije za demokratsko delovanje. . U Bujanovcu je formiran Nacionalni savet Albanaca....

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.