Izvor: Nezavisne Novine, 20.Sep.2016, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radun: Izetbegović udara u ratne bubnjeve i huška na rat

BEOGRAD - Bakir Izetbegović sa svojom ratnohuškačkom retorikom zapravo je instrument krugova u međunarodnoj zajednici koji žele konflikte na Balkanu ili barem političku nestabilnost i međuetničke tenzije, rekao je analitičar Branko Radun

"Izetbegović pokušava da se održi na vlasti u Sarajevu, a kada imate propalu ekonomiju i prazne fondove, onda udarate u ratne bubnjeve, pri čemu je očigledno da u tome ima podršku dela međunarodne zajednice", kaže Radun.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<
Prema njegovim riječima, Izetbegović pokušava da se održi na vlasti prije svega tako što zapaljivu retoriku "ubacuje" svojoj domaćoj javnosti, te odrađuje posao destabilizacije Balkana i BiH za neke strance kojima to odgovara.

Radun smatra da je Izetbegović s jedne strane rob politike ideologije svog oca koji je bio za konfrontaciju sa Srbima, ali istovremeno služi i interesima izvan BiH, prije svega, strukturama međunarodne zajednice koje arbitriraju u BiH, a kojima je u interesu da uvijek postoje tenzija i konflikt.

"Ako bi se, na primer, dogovorili političari Sarajeva i Banjaluke i ako tu ne bi bilo problema u nekim ključnim stvarima, pre svega u suživotu dva naroda koji čine ogromnu većinu stanovnika BiH, onda mnogi iz međunarodne zajednice ne bi bili potrebni", rekao je Radun.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.