Radulović u zatvorskoj bolnici

Izvor: RTS, 12.Apr.2014, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radulović u zatvorskoj bolnici

Bivši direktor "Ce marketa" Slobodan Radulović koji je bio u bekstvu od 2006. godine javio se beogradskoj policiji. Radulović je pregledan u zatvorskoj bolnici i biće saslušan u Specijalnom sudu.

17.30 - Radulović će biti saslušan u Specijalnom sudu povodom određivanja pritvora, pošto su ga prethodno pregledali lekari u Specijalnoj zatvorskoj bolnici.

15.45 - Radulović je odveden u Specijalnu zatvorsku bolnicu na pregled, jer se ne oseća dobro, rečeno u Višem >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sudu u Beogradu.

14.05 - Radulović napustio zgradu policije i uputio se u Specijalni sud, javlja izveštač RTS-a.

13.55 - Odeljenje za potrage MUP-a obavestilo je Sud da je Radulović "lišen slobode po rešenju o određivanju pritvora Specijalnog suda", kaže portparolka suda Dušica Ristić za Tanjug.

13.25 - Kolona vozila u kojoj je Radulović došla je u sedište policije, javlja izveštač RTS-a. 

Radulović, koji je pregledan u Specijalnoj zatvorskoj bolnici na sopstveni zahtev, potpisao je saglasnost da je sposoban za kratko saslušanje povodom pritvora i biće prebačen u zgradu Specijalnog suda, rečeno je Tanjugu u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija.

Prema zakonskoj proceduri, trebalo da bude saslušan pred krivičnim vanpretresnim većem u roku od 48 sati, od lišavanja slobode.

Bivši direktor "Ce marketa" sleteo je nešto posle podneva na beogradski aerodrom "Nikola Tesla", odakle je prebačen u beogradsku policiju gde je utvrđen njegov identitet.

Radulović je doleteo redovnom linijom iz Moskve za Beograd. Krio se u Španiji otkako je u Srbiji počela istraga protiv takozvane "Stečajne mafije" 2006. godine i za njim je bila raspisana međunarodna poternica i određen mu je pritvor.

 

Nakon višegodišnjeg suđenja Specijalni sud izrekao je presudu "Stečajnoj mafiji" kojom je Radulović osuđen na pet godina zatvora zbog malverzacija sa "Ce marketom".

Presuda, međutim, još nije pravosnažna i čeka se odluka Apelacionog suda po žalbama.

Radulović može da traži ponavljanje suđenja jer je osuđen u odsustvu.

Za Radulovićem je 2008. godine Drugi opštinski sud pokrenuo postupak zbog malverzacija sa "Niveinim" proizvodima, odredio mu pritvor i raspisao poternicu.

Očekuje se da će Slobodan Radulović, kako je i sam najavljivao krajem prošle godine, da će izneti dokaze protiv vlasnika "Delte" Miroslava Miškovića, koji je, kako tvrdi, hteo da preuzme "Ce market", navodi Tanjug.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radulović u pritvoru

Izvor: Beta, 12.Apr.2014

BEOGARD, 12. aprila 2014. (Beta) - Saslušanje bivšeg direktora C marketa Slobodana Radulovića, koji je uhapšen u Beogradu po dolasku iz Moskve, završeno je u subotu oko 19 sati, posle čega mu je odredjen pritvor, potvrdjeno je Beti u Specijalnom sudu...Krivično vanpretresno veće, koje ga je saslušalo,...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.