Radulović danas razgovara sa Stros-Kanom

Izvor: Blic, 26.Nov.2013, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radulović danas razgovara sa Stros-Kanom

Beograd - Ministar privrede Srbije Saša Radulović izjavio je da će danas u Beogradu razgovarati sa savetnikom Vlade Srbije Dominik Stos Kanom, od koga očekuje konkretne predloge za rešavanje ekonomskih problema i oporavak privrede.

- Razgovaraćemo kao i prošli put o ekonomskoj situaciji, najboljim meram za oporavak privrede, kao i o završetku privatizacije i poreskim reformama - kazao je Radulović novinarima.

On je naveo da očekuje da sa Kanom razgovara i o >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zakonima o stečaju, privatizaciji i planiranju i izgradnji.

- Stros Kan je savetnik Vlade i doneće svoje predloge nakon što je dobio neke podatke i sagledao stanje u srpskoj ekonomiji. Mislim da će to biti jako korisno - rekao je Radulović.

Predstavnici Vlade su, po njegovim rečima, i do sada sa Stros Kanom razgovarali o vrlo konkretnim stvarima. On je precizirao da se razgovaralo i ukupnoj situaciji u privredi, ali i o konketnim slučajevima, odnosno preduzećima.

Dominik Stros Kan je prethodno 5. novembra posetio Beograd i razgovarao sa ministrom privrede i predstavnicima poslovnih udruženja, banaka, osiguravača i sindikata.

Bivši generalni direktor Medjunarodnog monetarnog fonda (MMF) je 17. septembra prvi put boravio u Srbiji i potvrdio da je prihvatio da savetuje Vladu, na predlog prvog potpredsednika Aleksandra Vučića. Deo savetodavnog tima Stros Kana će, kako je tada objašnjeno, raditi u Beogradu, a deo u Parizu.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.