Radulović: Reforme, ili odlazim!

Izvor: RTS, 16.Jan.2014, 20:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radulović: Reforme, ili odlazim!

Ako reforme ne budu mogle da se sprovode, ja više neću biti ministar, kaže Saša Radulović. Ja sam tu zato što verujem da ćemo uspeti za završimo ono što smo započeli, rekao je Radulović.

Ministar privrede Saša Radulović rekao je da više neće biti ministar ukoliko izostanu reforme.

"Bio sam pred svim sindikatima, pred velikim brojem članova, govorio o reformama, objasnio sve što pokušavamo da uradimo, međutim nisam dobio povratnu informaciju od sindikata. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Njima se čini da zakoni ne mogu da prođu i da se čitava reforma ne desi nego da ostanemo u blatu u kome smo", rekao je Radulović za Radio-televiziju Vojvodine.

Radulović kaže da je vreme neodgovornosti prošlo i da ako ne postoji podrška za reforme onda više neće biti ministar.

"Ako reforme ne mogu da se sprovode, ja više neću biti ministar, rekao sam više puta. Ja sam tu zato što verujem da ćemo uspeti za završimo ono što smo započeli", rekao je ministar privrede.

Radulović je rekao da je njegova namera da se spreči ponavljanje "slučaja kakav je onaj u Vršačkim vinogradima" i dodao da je to moguće jedino ako sistem funkcioniše.

"To je moguće jedino ako se naprave strukturne promene. Da li ima političke volje za to - videćemo onog trenutka kada budemo znali da li će zakoni biti usvojeni", rekao je Radulović.

Dodao je da očekuje da će zakoni biti usvojeni, a ako se to ne desi, biće to "znak da ne postoji dobra volja za reformama u Srbiji".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.