Radulović (DJB): Smanjenje cenzusa bacanje mamca onima koje jedino zanima ulaz u parlament

Izvor: Beta, 27.Jan.2020, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radulović (DJB): Smanjenje cenzusa bacanje mamca onima koje jedino zanima ulaz u parlament

Lider pokreta Dosta je bilo (DJB) Saša Radulović ocenio je da predlog vlasti o smanjenju izbornog cenzusa na tri odsto predstavlja "bacanje mamca onima koje jedino zanima ulazak u parlament i koji bi mogli da razmišljaju o novom cenzusu, iako su trenutno za bojkot".Kako je saopšteno iz pokreta, Radulović je ocenio da je jedini cilj smanjenja cenzusa "da se poželjna opozicija nekako preturi preko cenzusa i ugura u skupštinu, kako bismo imali privid višepartijskog parlamenta"."Čanak, Čeda, Šešelj, Šapić, ne mogu da sanjaju o cenzusu, čak i uz poklonjene glasove SNS-a. O manjim organizacijama, poput one Miše Vacića, da i ne govorim. Sada, sa cenzusom od tri odsto glasova, oni bi mogli da imaju računicu", naveo je Radulović gostujući na beogradskom Fakultetu političkih nauka u radio emisiji Slušaonica 6.Navodeći da "nema dobrih namera u menjanju fundamentalnih izbornih uslova na samo dva meseca pred raspisivanje izbora", lider DJB je ocenio i da bojkot nije cilj, nego sredstvo da se dodje do fer i poštenih izbora."Opozicija mora dobiti prisustvo u medijima, pre svega na RTS-u, moramo urediti biračke spiskove, imamo 6,8 miliona birača i pet miliona ličnih karata, to ukazuje na problem. Tražimo neograničen uvid u birački materijal nakon izbora. Lično sam, na ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Radulović (DJB): Smanjenje cenzusa bacanje mamca onima koje jedino zanima ulaz u parlament

Izvor: Danas, 27.Jan.2020

Lider pokreta Dosta je bilo (DJB) Saša Radulović ocenio je da predlog vlasti o smanjenju izbornog cenzusa na tri odsto predstavlja "bacanje mamca onima koje jedino zanima ulazak u parlament i koji bi mogli da razmišljaju o novom cenzusu, iako su trenutno za bojkot".

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.