Radulović: Ako opozicija ne postigne dogovor, slede četiri godine mraka

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Dec.2016, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radulović: Ako opozicija ne postigne dogovor, slede četiri godine mraka

Šef poslaničke grupe Dosta je bilo Saša Radulović izjavio je danas da će, ukoliko ne bude postignut dogovor opozicije oko zajedničkog nastupa na predstojećim izborima u Srbiji, uslediti "četiri godine mraka".

Radulović je novinarima u Skupštini rekao da je potrebno napraviti "paket" za predsedničke, ali i parlamentarne i gradske izbore koji će verovatno biti održani na proleće sedeće godine.

"Ako ne uspemo da napravimo paket koji će se odupreti (Aleksandru) >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Vučiću i načinu na koji vlada Srbijom imaćemo četiri godine mraka. Moramo da sprečimo četiri godine mraka", rekao je Radulović.

On je kazao da su potrebni kandidati koji će se okupiti oko tog zajedničkog plana.

Radulović je ponovio i da razgovaraju sa svima koji mogu da pomognu da se pobedi Vučić, ali da i dalje neće da govore o imenima kandidata i da je za to još rano.

"Nećemo davati municiju Vučiću koji ne zna šta će opozicija uraditi i kako će pristupiti izborima", rekao je Radulović.

Ponovo se krši Poslovnik da bi se sprečila diskusija

Šef poslaničke grupe Dosta je bilo Saša Radulović izjavio je danas da je objedinjavanjem tačaka dnevnog reda sednice koje medjusobno nisu povezane, prekršen Poslovnik o radu parlamenta i da je nastavljeno "silovanje Skupštine".

Radulović je novinarima u skupštini rekao da Poslovnik predvidja da se mogu spojiti samo tačke koje su medjusobno uslovljene ili povezane i upitao kakve medjusobne veze imaju predlozi zakona o stanovanju i održavanju zgrada, o transportu opasne robe, kao i izmene i dopune Zakona o komunalnim delatnostima i Zakona o javnom i privatnom partnerstvu i koncesijama.

On je istakao da je namera zajedničkog pretresa da se skrati vreme rasprave i spreči diskusija jer će poslanici sada imati svega pet sati za raspravu o spojenim zakonima.

"Cilj je da se spreči diskusija i da sve ovo kroz Skupštinu prodje kao kroz protočni bojler", kazao je Radulović.

On je naveo da vladajućoj većini ne treba da se spremaju za sednicu jer su oni tu "samo da glasaju i vredjaju opoziciju", ali da zato njima treba jer su u pitanju važni zakoni poput Predloga zakona o stanovanju i održavanju zgrada za koji su gradjani veoma zainteresovani.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.