Radujem se svakom novom danu

Izvor: Vesti-online.com, 30.Mar.2015, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radujem se svakom novom danu

Naš štićenik, 34-godišnji Srba Stanković, koji je kao dete čuvajući ovce bio u ropstvu u susednoj Makedoniji, danas mirno živi u planinskom selu Kozji Dol kod Trgovišta, zahvaljujući stalnim mesečnim donacijama Milenke Latinčić i njene porodice iz Sidneja u Australiji. Plemenita dobročiniteljka svakog meseca izdvaja po 100 dolara koji Srbi donose sigurnost i spokoj.

Ovaj vredni mlad čovek, koji kako sam kaže, nema velikih potreba sem straha da bi opet mogao da ga >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << neko muči, odlučio je da deo novca prištedi i vremenom ga uloži u formiranje omanjeg plastenika. U razgovoru sa reporterima "Vesti" ističe kako će ovog proleća ostvariti davnašnju želju da sagradi kočinu za čuvanje makar jedne svinje i tako obezbedio hranu za narednu zimu sebi i svom bratu Novici.

- Zahvaljujući mojoj dragoj dobrotvorki Milenki i njenim najbližim, moj život je dobio smisao. Više nema bojazni da ću ostati gladan ili da neću imati lekova koje moram da pijem do kraja života zbog psihičkih i srčanih smetnji. Do neba im hvala, neka im Vaskrsli Gospod unese u njihova srca i dom zdravlja i radost - kaže Srba koji ni danas ne može da pojmi kako neko poput Milenke koja živi više od 45 godina u Australiji, može da svoje srce veže uz njoj nepoznatog čobanina.

U staroj školi, gde prebiva Srba u jednoj prostoriji, ima još novosti. "Vratio mi se brat iz Nemačke!", gotovo s radošću kaže Srba koji je teško podneo razdvajanje od brata što se prošle godine oženio i otišao da živi u Nemačku.

- Novica nije izdržao u Nemačkoj, pa je odlučio da se vrati. Ono koliko ja znam, njegovom povratku presudile su bračne nesuglasice. Nije mogao da izdrži novi, nametnuti način života, ali ni po povratku nije imao sreće. Radeći kod jednog zajedničkog prijatelja u nadnici, čisteći štalu, krava se ritnula i udarila ga svom žestinom u zglob noge i hitno je prebačen u niški Klinički centar na odeljenju ortopedije - uzbuđeno nam priča Srba.

Ovih dana reporterima "Vesti" javila se preko mejla i dobrotvorka Milenka iz dalekog Liverpula. Ona je Srbi poslala 200 AUD dolara redovne mesečne donacije za mesec mart i april koje Srba željno iščekuje da stigne. To će za njega i bolesnog brata Novicu biti najveći poklon i radost za predstojeći najveći hrišćanski praznik Uskrs.

- Bitno je da ćemo imati da dostojno proslavimo praznik, da imamo za lekove i troškove lečenja u Nišu brata Novice, da ću uz pomoć komšija uskoro početi i sa gradnjom svinjca. Još jednom veliko hvala mojim zaštitnicima i dobročiniteljima, zahvaljujući njima radujem se svakom novom danu - ističe Srba.

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.