Radovi na Koridoru 10 teku po planu

Izvor: RTS, 20.Maj.2009, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radovi na Koridoru 10 teku po planu

Deo Koridora 10 od granice sa Makedonijom do Levosoja, kod Bujanovca, biće gotov u planiranom roku do 7. jula, rekao posle obilaska trase ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić.

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić rekao je da je Koridor 10 osnovni prioritet Vlade Srbije i resornog ministarstva i da tokom njegove izgradnje neće biti problema u izvođenju radova niti u finansiranju.

Prilikom obilaska lokacije na kojima se izvode radovi na izgradnji dela >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << autoputa E-75 kod Preševa, na deonici Levosoje - Preševo - makedonska granica, Mrkonjić je rekao da očekuje da će radovi na toj lokaciji biti završeni na vreme, do 7. jula ove godine.

Ministar je razgovarao sa izvođačima radova, obećavši svu pomoć u rešavanju tekućih problema.

"Očekujem da nastavite dosadašnji tempo radova, a ja ću vas redovno obilaziti", poručio je Mrkonjić neimarima.

Šef projekta za ovu deonicu puta Branko Janković kaže da su podzemne vode i izvori sada najveći problem, a angažovano je dovoljno putara i oko 200 jedinica mehanizacije.

"Rešen je i problem eksproprijacije zemljišta, otkupljeno je od vlasnika zemljište na trasi po ceni od 9 do 10 evra po kvadratu", rekao je direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak.

"Preduzeće "Putevi Užice" radi na deonici dugoj 10 kilometara, prvim slojem asfalta presvukli su 5 kilometara. Na tom delu puta biće jedna petlja i tri prelaza preko auto puta", kaže Milan Bojović.

Nakon završetka ovog dela puta, već od 7. jula počinje izgradnja deonice od Levosoja kod Bujanovca do Neradovca kod Vranja.

Deonica od Levosoja do granice sa Makedonijom, na Koridoru 10, dugačka je 22,1 kilometara.

Vrednost radova, koje izvodi "Putevi Užice", iznosi 13,1 miliona evra, odnosno 1, 2 milijarde dinara.

Ministar Mrkonjić i direktori "Puteva Srbije" i "Puteva Užice", Zoran Drobnjak i Milan Bojović, obišli su granični prelaz Preševo, na kojem su pri kraju radovi na modernizaciji.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.