Radovi Zemun-Borča iz ptičje perspektive

Izvor: Mondo, 28.Maj.2013, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radovi Zemun-Borča iz ptičje perspektive

Kako napreduju radovi na pristupnim saobraćajnicama i mostu Zemun - Borča pogledajte na snimku urađenom iz vazduha.

Radovi na mostu Zemun-Borča napreduju, kao i na pristupnicama ovom mostu preko Dunava. Prema najavama, most bi trebalo da bude završen do kraja 2014. godine. MONDO je nedavno objavio 3D prikaz izgleda mosta i budućih saobraćajnica. Portal leva obala Beograda objavio je, međutim, snimak trenutnih radova iz vazduha.

Ekipa blog/portala LOBI je u subotu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << 18.maja poletela motornim zmajem sa aerodruma Lisičiji Jarak i snimila kako trenutno izgleda novi "Kineski most", kuda prolazi magistrala koja se proteže između Borče i Kovilova, kako izgleda petlja na Zrenjaninskom putu, gde se tačno nalazi kinesko naselje kraj Dunava uz predivnu panoramu Beograda.



Most su nedavno obišli gradonačelnik Beograda Dragan Đilas i ministar saobraćaja Srbije Milutin Mrkonjić i ustanovili da su postavljeni stubovi i deo konstrukcije mosta, a da su počeli i radovi sa zemunske strane.

Most Zemun-Borča preko Dunava, dug 1.482 metra, gardi kineska kompanija CRBC, a gradi se i 21 kilometar prilaznih puteva koji će povezati most sa zrenjaninskim i pančevačkim putem, čime će biti napravljena takozvana severna tangenta.

Ukupna vrednost projekta je 260 miliona dolara.

Rok za završetak radova na mostu i puštanja u saobraćaj 27. oktobar 2014, a gradnja mosta je počela u oktobru 2011. godine.

(MONDO)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Most Zemun-Borča iz ptičje perspektive (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 28.Maj.2013

Kako napreduju radovi na pristupnim saobraćajnicama i mostu Zemun-Borča pogledajte na snimku urađenom iz vazduha

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.