Radovanu nagrada za stihozbirku

Izvor: Vesti-online.com, 25.Dec.2018, 20:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radovanu nagrada za stihozbirku

U organizaciji Kulturnog društva Zlatna reč - Srpska kruna iz Lasea u Beču održano je književno veče Radovana B. Milića, koji je za ovu priliku doputovao iz Slovenskih Konjica. Posle knjige ljubavne poezije "Pesnik i devojka", dva romana i nekoliko knjiga eseja predstavljena je njegova druga zbirka poezije "Nema te, a u meni si više nego ikad".

Ono što je karakteristično za ovo književno veče, prema rečima Slavice Klajn, predsednice Zlatne reči - Srpske krune, jeste >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << razgovor prisutnih i autora na temu srpska književnost u rasejanju - danas i sutra. Razgovor je obilovao analizom trenutnog stanja i ozbiljne ekspanzije u izdavaštvu, uz pitanja ima li kvaliteta u hiperprodukciji knjiga i šta se to promenilo u odnosu na vremena u kojima je stroga selekcija bila neizbežna pre nego što bi neki naslov ugledao svetlo dana.

Kulturno društvo Zlatna reč - Srpska kruna je Radovanu B. Miliću dodelilo internacionalno priznanje za najuspešniju stihozbirku objavljenu u toku 2018. godine u rasejanju.

Priznanje je ustanovljeno ove godine i dodeljeno je prvi put.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.