Radovan brani Srbe

Izvor: Glas javnosti, 22.Sep.2008, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radovan brani Srbe

U vezi sa člankom „Dabić ne može odbraniti Karadžića“, objavljenog u vašem listu 18. septembra o.g, u ime porodice Radovana Karadžića koju je autor Srđa Trifković prikazao u nedorasloj ulozi u haškom procesu, molimo vas da objavite sledeće:

„Taj sporazum jeste postojao, ali to nije bitno. Karadžić ga je odveć ozbiljno shvatio, ne sagledavajući da o nekim džentlmenskom sporazumu ne može biti ni govora, jer Holbruk nije džentlmen...“

Radovan Karadžić >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << je dosledno realizovao taj sporazum povlačeći se iz javnog i političkog života ne da bi se prikrio od moćnog NATO-Haškog suda, već da bi delovao u interesu srpskog naroda, dovodeći time i svoju porodicu na najnižu stepenicu ljudske egzistencije.

„Ako je njemu 1996. bio cilj, da Karadžića ukloni sa političke scene i da SDS neutrališe, on bi mu obećao ako treba i počasnu diplomu Harvarda i pride milion dolara na ciriški konto... Ni posle četiri ratne godine Karadžiću te, 1996. godine, nije bilo jasno da apriori treba poći od pretpostavke da je reč o prevari ako Holbruk dolazi sa takvom ponudom „.

Malo je pretenciozno, pa i od samog Srđe Trifkovića, da Radovana Karadžića kvalifikuje na ovaj način.

„... podmetati im genocid, otimati im teritorije, onda svakako nije greh lagati njihove lidere“. I ovom rečenicom Srđa Trifković više govori o njima nego o Radovanu Karadžiću.

„Ako, pak, iskreno, veruje da je tako, njegova moć rasuđivanja je pod ozbiljnim znakom pitanja“.

Ovom rečenicom vaš autor Srđa Trifković više tretira doktora Dabića nego Radovana Karadžića.

Tamo neka grupa haških insajdera, čija imena Srđa Trifković u vašem članku ne navodi, a citira jednog od njih da „su uvereni da je on, prosto rečeno, emotivno nestabilan, stručno nesposoban i intelektualno nedorastao zadatku, što im olakšava posao“. Ove uvrede, bez obzira na to što mogu imati motivaciju jačanja Radovanove odbrane, ne dolikuju reputaciji tako uglednog Srđe Trifkovića, koji izražava sumnju u pravnike, akademike i duhovnike koji su izrazili spremnost da Radovanu u ovom procesu daju neograničenu podršku.

Srđa Trifković kaže „Prepustiti bitne odluke članovima uže porodice ravno je prihvatanju linije najmanje otpora“, sa čim se mi delimično slažemo, ako u kontekstu u kome to Srđa Trifković iznosi njemu ta konstatacija služi da bi dao konačan predlog za imenovanje jednog prvorazrednog savetnika, dakle, nekog međunarodno priznatog advokata, kalibra jednog Deršovica. Srđa Trifković je očito totalno neobavešten čovek, jer predlaže imenovanje samo jednog savetnika, pritom ne konsultujući nijednog člana naše porodice, ili bilo kog člana Međunarodnog odbora za istinu o Radovanu Karadžiću, ili, pak, nekog od dva naša advokata (Gorana Petronijevića ili Svetozara Vujačića).

Predlog za angažovanje Deršovica, u svojstvu jednog od savetnika, je sasvim moguć, ali nikako kao jedinog nosioca odbrane. Pogotovu što sudbina srpskog naroda zapadno od Drine, kako kaže autor članka Srđa Trifković, a mi dodajemo: i srpskog naroda istočno od Drine, ne može biti vezana za jednu ličnost, već će ona biti vezana za pravnike, akademike i duhovnike koje je srpski narod iznedrio i sve njegove tri države (Republike Srpske, Srbije i Crne Gore), pa i rasejanja.

Slažemo se sa Srđom Trifkovićem da:

-nijedna od stranica materijala iz optužnice ne može ostati nepročitana,

-nijedan scenario efektne replike optužbama

nerazmotren,

-nijedna greška tužilaštva propuštena,

-nijedan potencijalno koristan svedok zaboravljen jer je bitno rušenje optužbe za genocid i mita koji NATO-Haški tribunal zastupa da se u konkretnom radi o zajedničkom zločinačkom projektu.

I, na kraju, ne želimo da oponiramo Trifkoviću, već da pojasnimo činjenicu da Radovan Karadžić nije samo naš Radovan, već posle smrti Slobodana Miloševića, čovek koji ne brani u ovom trenutku sebe, već ceo srpski narod protiv jednoumlja NATO alijanse.

Luka Karadžić

ko s djavolom tikve sadi, o glavu mu se razbijaju. doduse, i mi smo dobili po glavi, ali valjda smo shvatili da se radovanov ulazak u politiku poklopio sa pravosnaznom presudom od tri godine zatvora za finansijske malverzacije oko vikendice na palama. na kraju, sto neko od novinara ne zatrazi od suda u banjaluci zvanicnu potvrdu o toj presudi, koja je uzgred budi receno ostala samo mrtvo slovo na papiru, pa da se i sami uverimo gde je tu istina. ili ce biti i sa tom presudom kao sa sporazumom karadzic-holbruk? taj famozni sporazum je bio pre desetak godina, a sudjenje karadzicu za utaju drzavnih para je pocelo 1984god. a okoncano 1987god. tako da postoji dosta svedoka o tome, a i po arhivama novinskim ce se naci podosta materijala o tome. a sto se dzentlmenstva tice, ti si luka zadnji koji bi trebao da tu rec uzima u usta, jer biti dzentlmen podrazumeva, postenje cast , dostojanstvo, odgovornost, kucno vaspitanje i jos ponesto . podrazumeva i pravila ponasanja, e sad, sto ti nemas nista od napred navedenog, i josi bezobrazan do krajnjih granica i delis savete i levo i desno kako bi ko trebalo da se ponasa. pljackali ste bre, i ti i tvoj brat, i narod i drzavu bezocno i isto tako lazete i jos trazite da vas taj isti narod stiti. pa, dokle bre vise, karadzici? sporazum je, mozda, postojao a mozda i ne, ali da je radovan krao to jeste tacno i o tome postoji zvanicna dokumentacija, da si ti ,pijan kao letva, kolima ubio devojku kod kragujevca, jesi i to ne mozes poreci, odnosno porices da si kriv, samo se nadam da ne prodjes na sudu kao tvoj batica. da te osude , a da ne odlezis ni dana zatvora. sto bre, kod tebe ne proradi savest i postenje , ne dzentlmenstvo, kako se to inace zove u srbiji, i ne olaksas dusi i sebi i jadnim ljudima koji su izgubili kcer u nepunih dvadeset godina, ni krivu ni duznu? ako duse imate, vi karadzici dzentlmeni

Radasine, brate, kakve veze ima ova tvoja prica sa gornjim tekstom? Sta god da je bilo pre 10-15 godina, pa i pre 2-3 godine, nije relevantno. Sta je bio Tadic - dezerter. Da ne govorim o ostalim politicarima. Radovan sada brani Srbiju, i to je vazno. Tvoji komentari nemaju veze sa temom.

Rasko pokusava da brani iskljucivo svoju guzicu i nista vise,ali nece ni to moci ako Bog da, jer da je on bio neki eventualni heroj,on bi odavno isao dobrovoljno tamo gde jeste sada (kao na primer Seselj-svaka cast)!!! Znamo da je on veliki kokavica,prevarant,zlocinac,otimac i sve najgore,znamo da je on za vreme SFRJ krao velike sume novca u raznim bankama,znamo da je on i za vreme rata u BiH krao milione i vidjen je kako iznosi veliki novac iz banaka i to u velikoj torbi,znamo mi sve to,narod sve zna,narod sve vidi i zato Rasko ima toliko malu podrsku,jedva stotinu ljudi izlazu na ulice i to veliki deo njih uzimaju dnavnice od njegovog brata tipicnog kriminalca koji dan danas nije odgovarao pred licem pravde za ubistvo koje je pocinio u Srbiji (saobracajna nezgoda)???!!! Nadamo se da ce milostivi Bog uraditi da ovakve osobe nikada ne izlazu iz zatvora i da nikada ama bas nikada ne vide sunce, to je zbog onih koji sada trule u raznim jamama u BiH,zbog njih.

Mislis "milostivi alah"? Sikter!

Lako je svakoga sa kojim se ne slazete optuziti da je nedorastao. To svako zna jer za to ne treba nikakvo znanje ni vaspitanje. Ali napisati odrastao clanak i dokazati svoju tezu je mnogo teze.

Trebalo mu je suditi u Srbiji za izdaju Krajinskih Srba, zajedno sa Milosevicem. Zasto su ignorisali patnju Krajisnika pod ustaskom cizmom? Zasto ih nisu zastitili? IZDAJA!

Nepotrebno je da Luka Karadzic hvali jednogTrifkovica i pominje nekakav njegov ugled. Trifkovic je obicno piskaralo u jednom reakcionarnom, rasistickom institutu iz SAD koji se kao zauzeo za interese Srba (bas im hvala) u svom krstaskom napadu (u okviru neke hriscanske sekte) na Islam kojim se uvek i u potpunosti podupire imperijalizam SAD. Providna maska spijunske organizacije koja samo moze da naskodi Srbima jer taj tip ima prezime koje se zavrsava sa "ic". Ispada da su Srbi kao i on Trifkovic anti-muslimanski rasisti koji su spremni na sve pa i da Muslimane svuda na svetu u potpunosti uniste. Ako ima sta da se zameri bosanskim Srbima je sto su dozvolili da im u toku rata ovakvi spijuni dodju za savetnike u Bosnu iz SAD i navuku ih na razne gluposti. Trifkovic potura Karadzicu da ga "brani" jedan poludeli profesor sa Harvarda, Dersovic, koji nista ne zna o medjunarodnom krivicnom pravu, a koji je podjednako zionisticki anti-Muslim, pogotovu antipalestinski rasista.

Luka i ostali koji stoje iza ovog odgovora na Trifkovicev clanak su me iznenadili svojom cepidlachenjem i nepotrebnim zaglavljivanjem u sitnicama. Radi se o otkachenosti, izgubljenom kompasu, sto mogu i da razumem. Da li su Luka i porodica svesni da se radi o kengurskoj pravdi i sigurnoj 40 godisnjoj robiji, prema "komandnoj odgovornosti"? Taj postulat je izvucen iz naftalina, jedino je ranije koriscen protiv jednog japanskog generala 1945, koga je Japanski Tribunal osudio na smrt po "komandnoj odgovornosti". Od tada do formiranja Haskog Tribunala, nikad se nigde nije primenjivao. U tom slucaju, da bi Radovan dokazao da je nevin u Hagu, on bi morao povrh svega pred pristrasnim sudom da dokaze da nije bio Vrhovni Komandant RS, sto naravno ne moze da se dokaze. Radovan bi dalje morao da dokaze da je sve ucinio da spreci svoje generale da ne bombarduju Sarajevo nekoliko meseci itd itd... U takvoj situaciji, Luka ispravlja Drinu, vidi kao veliki problem sitne nijanse u Trifkovicevom clanku. Ako dobijes vest da imas neizleciv rak i plus kijavicu nosa, mozes, ali ti nije bas pametno u takvoj situaciji da trosish previse vremena oko nosa.

Ovo samo LUD Srbin moze da poveruje da Radovan ne brani samo sebe nego i sve SRBE?

E, gde je sada Zoran Radmilovic , da nas SLATKO zasmeje sa njegovim Radovanom?

laky

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.