Radost Evrope počela Karnevalom u Beogradu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Okt.2011, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radost Evrope počela Karnevalom u Beogradu

BEOGRAD -

Manifestacija Radost Evrope počela je u Beogradu karnevalom u parku Tašmajdan u kojem su učestvovala deca iz 19 zemalja i iz 20 osnovnih škola iz Srbije.

Radost Evrope trajaće do 5. oktobra i očekuje se učešće 1.500 dece, a tema ovogodišnjeg, 42. susreta dece Evrope je "Kad bi drveće hodalo", po nazivu pesme Grigora Viteza, i izabrana je jer su UN 2011. godinu proglasile Međunarodnom godinom šuma.

Tašmajdanom su defilovali mažoretkinje i deca >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << obučena u zeleno, kao "drveće koje hoda", a manifestaciju je otvorio glumac Marko Živić, član Upravnog odbora Dečijeg kulturnog centra Beograda.

Tokom narednih pet dana vršnjaci iz cele Evrope družiće se i predstaviti se igrom, dramom, muzikom i filmom.

Organizator manifestacije je Dečji kulturni centar, a pokrovitelj Sekretarijat za kulturu Beograda.

U dvorani centra 3. oktobra biće održana tri koncerta "Susreti prijateljstva" i publici će se predstaviti i deca sa posebnim potrebama, pobednici takmičenja koje je organizovalo Društvo defektologa Srbije.

Za 4. oktobar planirane su sportske aktivnosti na Adi Ciganliji, a biće održana i izložba Međunarodnog likovnog konkursa Radost Evrope, na kojem je pobedio učesnik iz Hong Konga, a prijavljeno je 4.700 likovnih radova iz celog sveta, čiji su autori deca od pet do 18 godina.

Izložba je otvorena u Galeriji Dečjeg kulturnog centra Beograda.

Tokom festivala biće odigrana i predstava za mlade "U senci Hamleta", po tekstu švedske spisateljice Irene Kraus i u režiji Anje Suše.

Radost Evrope biće završena 5. oktobra koncertom u Sava centru, čime će biti proslavljen Međunarodni dan deteta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radost Evrope u Beogradu

Izvor: RTS, 01.Okt.2011

Karnevalom u parku Tašmajdan u kojem su učestvovala deca iz 19 zemalja počela manifestacija Radost Evrope u Beogradu. Tema ovogodišnjeg susreta dece Evrope je "Kad bi drveće hodalo", zbog čega su parkom prodefilovale mažoretkinje i deca obučena u zeleno...Manifestacija Radost Evrope počela je karnevalom...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.