Radošević (SSP): Srbija jedina zemlja koja je najvećem zagadjivaču dala dva miliona evra

Izvor: Beta, 18.Apr.2021, 09:42

Radošević (SSP): Srbija jedina zemlja koja je najvećem zagadjivaču dala dva miliona evra

Stranka slobode i pravde (SSP) ocenila je da je Srbija jedina država čija je vlast najvećem zagadjivaču, kineskoj kompaniji "Zidjin koper Srbija", umesto kazne dala dva miliona evra kao pomoć privredi zbog pandemije virusa korona.Predsednik Resornog odbora za ekologiju i životnu sredinu SSP Igor Radošević rekao je da je ta kineska kompanija i pored pandemije ostvarila rekordne rezultate poslovanja, i da je krajem 2018. godine, kada su došli u Bor, tona bakra koštala 5.400 evra, dok sada vredi skoro 50 procenata više - 7.800 evra."Ogroman profit kompanija 'Zidjin koper Srbija' je odbila da uloži u ispunjavanje ekoloških standarda na šta ih obavezuje zakon Srbije, jer ih nikada nije interesovalo što od posledica zagadjenja u Srbiji dnevno umire 30 ljudi", rekao je Radošević u pisanoj izjavi.Naveo je da je "uspešno poslovanje te kompanije dovelo do uništavanja Borske reke, koju danas zovu mrtva reka i reke Pek u Majdanpeku zbog koje su gradjani Kučeva ostali bez pijaće vode" a za to niko još nije snosio odgovornost."'Zidjin koper' je u Kini više puta osudjena zbog teškog zagadjenja životne sredine zbog čega je morala da plati milionske kazne. Ministarstvo životne sredine Kine je više puta opominjalo kompaniju zbog neispunjavanja ekoloških standarda", istakao je Radošević.U ...
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

SSP: Srbija jedina država koja najvećem zagađivaču daje pomoć umesto kazne

Izvor: N1 televizija, 18.Apr.2021

Stranka slobode i pravde (SSP) ocenila je da je Srbija jedina država čija je vlast najvećem zagađivaču, kineskoj kompaniji "Ziđin koper Srbija", umesto kazne dala dva miliona evra kao pomoć privredi zbog pandemije koronavirusa.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.