Radosavljević: Vučić je prihvatio princip dve hiljade za gospodju i potrošio 1,9 ...

Izvor: Beta, 26.Jan.2022, 13:41

Radosavljević: Vučić je prihvatio princip 'dve hiljade za gospodju' i potrošio 1,9 ...

Profesor Fakulteta za ekonomiju Goran Radosavljević izjavio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić potrošio skoro dve milijarde evra iz republičkog budžeta za kupovinu glasova uoči predstojećih aprilskih izbora.Radosavljević je za agenciju Beta precizirao da je Vlada Srbije od marta 2020. godine do danas iz budžeta potrošila oko 1,4 milijarde evra za jednokratnu pomoć različitim kategorijama gradjana."Na ovo treba dodati i oko 100 miliona evra pomoći mladima čija je raspodela u toku, 100 miliona evra, koji su najavljeni od predsednika 'ako pobede u aprilu na izborima' i oko 300 miliona evra najavljene pomoći penzionerima. Sve to nas dovodi na, verovatno ne konačnu, cifru od 1,9 milijardi evra", istakao je profesor.Dodao je da ta sredstva nisu bila unapred planirana budžetom."Ona su gotovo uvek bila najavljena na konferencijama za medije od strane predsednika Srbije koji nema nikakva Ustavna ovlašćenja da se tom temom uopšte bavi, a tek onda bi se kroz rebalans budžeta ta sredstva predvidela Zakonom o budžetu. Često je ta dinamika bila takva da se Zakon koji je usvojen pre mesec ili dva, menja, jer je predsednik naprasno dobio novu ideju. Uostalom, ko je kriv Narodnoj skupštini kad usvaja Zakon o budžetu pre nego što predsedniku stignu sva istraživanja ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radosavljević: Za svakih 100 evra koje ste „dobili od predsednika“ vratićete 110

Izvor: N1 televizija, 26.Jan.2022

Profesor Fakulteta za ekonomiju Goran Radosavljević izjavio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić potrošio skoro dve milijarde evra iz republičkog budžeta za kupovinu glasova uoči predstojećih aprilskih izbora.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.