Izvor: Nezavisne Novine, 22.Avg.2016, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radončić: Referendum u RS teška antidejtonska aktivnost

SARAJEVO - Predsjednik SDA Bakir Izetbegović izjavio je da je na današnjem sastanku sa delegacijom SBB-a dogovoreni izuzetno važni projekti koji bi trebalo da budu realizovani u 2017. godini.

Izetbegović je rekao novinarima u Sarajevu da je razgovarano i o izgradnji novih 100 kilometara auto-puta, te brzih puteva koji su, prema njegovom mišljenju, važniji.

On je rekao da će Ustavnom sudu BiH podnijeti zahtjev za ocjenu ustavnosti odluke o raspisivanju referenduma >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << o Danu Republike Srpske.

"Mislim da će se tom zahtjevu pridružiti i dobar dio onih koji su ovlašteni da podnesu apelaciju Ustavnom sudu BiH", rekao je Izetbegović, prenose federalni mediji.

Lider SBB-a Fahrudin Radončić izjavio je da su delegacije na sastanku koji je trajao dva i po sata razgovarale o najvažnijim pitanjima u BiH.

"Saglasili smo se da je referendum u Republici Srpskoj teška antidejtonska aktivnost i velika i nepotrebna politička avantura. Razgovarali smo o onome što građane najviše zanima, a to je razvoj infrastrukture, zapošljavanje, smanjenje broja nezaposlenih, te o tome da naše vlasti na svim nivoima rade što uspješnije", rekao je Radončić.

Na pitanje novinara da li su usaglašeni svi stavovi u vezi sa sutrašnjim sastankom sa liderom HDZ-a Dragnom Čovićem, Radončić je odgovorio da su delegacije SDA i SBB razgovarale o međusobnim odnosima, te bržoj implementaciji vlasti.

On je dodao da delegacije SBB-a i SDA nisu imale pristup da se zajednički pripremaju za razgovor sa Čovićem.

U delegaciji SDA na današnjem sastanku bili su Denis Zvizdić, Fadil Novalić, Šefik DŽaferović i Amir Zukić, koje je na ulazu u "Avazov toranj" dočekao predstavik SBB-a Damir Arnaut.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.