Radojičić: Rešenje za odbranu od poplava - zid od 5 km

Izvor: N1 televizija, 22.Sep.2018, 11:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radojičić: Rešenje za odbranu od poplava - zid od 5 km

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da će rešenje za odbranu od poplava na obali u Zemunu biti zid visine oko 50 centimetara i dužine oko pet kilometara.

"Mobilne brane postavićemo duž obale, od Brankovog mosta sa novobeogradske strane do kluba 'Radecki' u Zemunu. Reč je o projektu zaštite Novog Beograda i Zemuna od velikih voda Dunava i Save. Cilj je da kada je visok vodostaj reke i kada se pojavi pretnja od izlivanja oprema bude brzo postavljena >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << na obalu, a kada ne bude bilo potrebe za njom, ona bi bila skladištena", rekao je Radojičić za Politiku.

On je objasnio da to znači kako odbrambenu liniju više ne bi činili džakovi već savremena tehnička rešenja koja bi se po potrebi čuvala i prevozila iz skladišta.

U okviru ovog projekta, kako prenosi Politkia, prvo će se obaviti građevinska priprema obale i izgraditi zid na koji će se onda, po potrebi montirati mobilna oprema.

Ugovor za nabavku opreme, vredan oko 1,7 miliona evra zaključen je sa nemačkom kompanijom, a sredstva su obezbeđena iz IPA fondova Evropske unije.

Vrednost izgradnje odbrambenog zida za istalaciju opreme, napominje Radojičić, procenjuje se na dva miliona evra i u to nije uračunato završno uređenje staze i prilaznih saobraćajnica.

"Srbijavode i grad upravo pripremaju akcioni dokument da bi se ispunili svi preduslovi za izbor načina finansiranja. Oprema stiže u junu 2019. godine, a plan je da zid i staza započnu da se grade 2019. godine tako da bi sve moglo da bude gotovo najranije 2020. Godine", rekao je Radojičić.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.